Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορωνοϊός: Πώς από τη συναυλία στη Χαλκιδική μολύνθηκε ο οίκος ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020 09:20 Κορωνοϊός: Πώς από τη συναυλία στη Χαλκιδική μολύνθηκε ο οίκος ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη

Πώς από έναν εργαζόμενο προκλήθηκαν δεκάδες κρούσματα στον οίκο ευγηρίας - 36 θετικοί στον κορωνοϊό.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των 36 ανθρώπων οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, σε οίκο ευγηρίας, στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης. Το πρώτο κρούσμα ήταν ένας εργαζόμενος του οίκου.

Αρχικά χτες Τετάρτη έγινε γνωστό πως υπήρχαν επτά κρούσματα στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι. Σήμανε συναγερμός, ξεκίνησαν οι έλεγχοι και τότε άρχισαν να γίνονται γνωστά όλο και περισσότερα κρούσματα. Τα ασθενοφόρα άρχισαν να καταφτάνουν στον οίκο ευγηρίας και να διακομίζουν στο νοσοκομείο όσους νόσησαν.

Στο σημείο έσπευσε επί τόπου ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος αποκάλυψε πως το πρώτο κρούσμα προήλθε από εργαζόμενο του οίκου, ο οποίος ήρθε σε επαφή με άτομο το οποίο ήταν σε συναυλία στην Χαλκιδική.

"Δυστυχώς, προήλθε από προσωπικό, το οποίο ήταν επαφή θετικού από τη Χαλκιδική. Έτσι φαίνεται από τα πρώτα δείγματα", ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Τσιόδρας και εξήγησε πως πρόκειται για "νεαρό άτομο του περιβάλλοντος του προσωπικού που είχε πάει σε συναυλία".

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ. Τσιόδρας, αυτό το παράδειγμα δείχνει "πώς μπορεί ο ιός να περάσει από έναν χώρο που δεν υπάρχει κίνδυνος -νέους που διασκεδάζουν σ’ ένα νησί, σ’ έναν χώρο διακοπών- σ’ ένα γηροκομείο, που είναι μια πολύ ευαίσθητη μονάδα με ανθρώπους ηλικιωμένους".

Παρέμβαση εισαγγελέα

Η είδηση των 36 κρουσμάτων έφερε και την αντίδραση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ο οποίος, σύμφωνα με το TV 100, διέταξε προκαταρκτική έρευνα για τυχόν ευθύνες για την εξάπλωση του κορωνοϊού στον οίκο ευγηρίας.

Πηγή: thetoc.gr