Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο Ισραήλ ο Δένδιας με φόντο την τουρκική παραβατικότητα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020 09:55 Στο Ισραήλ ο Δένδιας με φόντο την τουρκική παραβατικότητα (φωτο Intime)

Ο Νίκος Δένδιας θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό της χώρας, Μπενιαμίν Νετανιάχου. Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο η κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα.

Στο Ισραήλ μεταβαίνει σήμερα, Πέμπτη 13 Αυγούστου, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, όπου θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό της χώρας, Μπενιαμίν Νετανιάχου. Προηγουμένως, ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γκάμπι Ασκενάζι.

Οι συζητήσεις θα εστιασθούν στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και την κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα, καθώς και στη συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ σε διμερές επίπεδο, και στο πλαίσιο του σχήματος 3+1.

H συνάντηση ορίστηκε έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Γκάμπι Ασκενάζι. Χθες ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον πρεσβευτή του Ισραήλ στην Ελλάδα Γιόσι Αμράνι. Παράλληλα, η ισραηλινή κυβέρνηση με ανακοίνωσή της εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη στην Ελλάδα, τόσο στις θαλάσσιες ζώνες της όσο και στο δικαίωμα καθορισμού της ΑΟΖ της. Σε ανακοίνωσή της, που δημοσίευσε η ισραηλινή πρεσβεία στην Ελλάδα σημειώνει: "Το Ισραήλ παρακολουθεί προσεκτικά την αύξηση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο". Επίσης, η ισραηλινή κυβέρνηση διαμήνυσε ότι "το Ισραήλ εκφράζει την πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη του στην Ελλάδα, στις θαλάσσιες ζώνες της και στο δικαίωμα καθορισμού της ΑΟΖ της".

Πηγή: thetoc.gr