Το’ πε και το’ κανε ο Μακρόν: Στην Κρήτη τα γαλλικά Rafale

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020 11:45 Το’ πε και το’ κανε ο Μακρόν: Στην Κρήτη τα γαλλικά Rafale

Μήνυμα προς την Τουρκία, λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν δίνουν δύο γαλλικά μαχητικά Rafale.

Τα δύο αεροσκάφη που ήταν σταθμευμένα στην αεροπορική βάση της Πάφου, απογειώθηκαν σήμερα το πρωί με κατεύθυνση προς την Ελλάδα πετώντας πάνω από τον θαλάσσιο χώρο που έχει δεσμεύσει η Τουρκία για έρευνες με το Oruc Reis.

Στρατιωτικές πηγές στη Λευκωσία ανέφεραν ότι, τα αεροσκάφη Rafale ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσουν σήμερα, καθώς πραγματοποιούν περιπολίες στην ανατολική Μεσόγειο. Αναμένεται να σταθμεύσουν στη Κρήτη.

Σημειώνεται πως στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου πλέει ένα γαλλικό ελικοπτεροφόρο που το συνοδεύει μια φρεγάτα του Γαλλικού πολεμικού ναυτικού οπλισμένη με με πυραύλους επιφανείας- επιφανείας και επιφανείας- αέρος. Το ελικοπτεροφόρο πρόκεται να μεταφέρει βοήθεια στον Λίβανο, αλλά αυτή την ώρα παίρνει μέρος σε κοινές ασκήσεις με ελληνικά πολεμικά πλοία.

Εντωμεταξύ με ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε στα γαλλικά τον Πρόεδρο της Γαλλίας Emmanuel Macron για την αλληλεγγύη που επέδειξε και τόνισε: «Ο Emmanuel Macron είναι αληθινός φίλος της Ελλάδας αλλά και ένθερμος υπερασπιστής των ευρωπαϊκών αξιών και του διεθνούς δικαίου».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση