Αναζωπυρώθηκε η μεγάλη φωτιά στα Χανιά - Πιθανή η εκκένωση οικισμών [Εικόνες - Βίντεο]

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020 15:22 Αναζωπυρώθηκε η μεγάλη φωτιά στα Χανιά - Πιθανή η εκκένωση οικισμών [Εικόνες - Βίντεο]

Η φωτιά συνεχίζει να είναι εκτός ελέγχου κοντά στον οικισμό Σκλαβοπούλα.

Ενώ η πυροσβεστική υπηρεσία είχε θέσει υπό έλεγχο τη φωτιά στο Μουστάκο Σελίνου στα Χανιά, λίγο μετά τις 10 το πρωί η φωτιά αναζωπυρώθηκε. Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι υψηλής έντασης

Η φωτιά συνεχίζει να είναι εκτός ελέγχου κοντά στον οικισμό Σκλαβοπούλα. Οι τελευταίες πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν κινδυνεύουν οικισμοί, παρά το γεγονός ότι η φωτιά πέρασε κοντά από σπίτια και προξένησε κάποιες ζημιές σε κάποια από αυτά.

Δύο ελικόπτερα και καναντέρ στη μάχη

Εκτός από τα 10 οχήματα της πυροσβεστικής με 25 άνδρες, επιχειρούν 3 πεζοπόρα τμήματα και δύο,πλέον, ελικόπτερα Έρικσον που πραγματοποιούν ρίψεις.

Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έρχονται από Αθήνα και δύο αεροσκάφη τύπου καναντέρ για να συνδράμουν στα περισσότερα από 20 οχήματα της πυροσβεστικής που επιχειρούν και φυσικά στα δύο ελικόπτερα.

Χαρακτηριστική φωτογραφία του Αντρέα Σολανάκη (δημοσιευμένη στις Σελινιώτικες Πινελιές) με τη φωτιά να απειλεί σπίτι στην Σκλαβοπούλα.

Η κατάσταση είναι εκ νέου δύσκολη, σε μια πυρκαγιά που τείνει να κλείσει 24 ώρες

Βίντεο (Κώστας Πατσουράκης)- Ανεφοδιασμός του πυροσβεστικού ελικοπτέρου από τη λιμνοδεξαμενή Κουντούρας .

ΠΗΓΗ flashnews.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση