Συνάντηση Δένδια - Νετανιάχου: Απόλυτη στήριξη του Ισραήλ στην Ελλάδα έναντι της τουρκικής παραβατικότητας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020 15:33 Συνάντηση Δένδια - Νετανιάχου: Απόλυτη στήριξη του Ισραήλ στην Ελλάδα έναντι της τουρκικής παραβατικότητας (φωτο Intime)

Για την συνεργασία στην προώθηση της σταθερότητας στην Αν.Μεσόγειο συζήτησαν Δένδιας- Νετανιάχου στη συνάντηση για την τουρκική παραβατικότητα.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Νίκου Δένδια με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, στο πλαίσιο της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών στην Ιερουσαλήμ για την τουρκική παραβατικότητα.

Επίσης, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Εξωτερικών με ανάρτησή του στο Twitter, στην συνάντηση συζητήθηκαν "οι περιφερειακές εξελίξεις και τη συνεργασία των δύο χωρών μας στην προώθηση της σταθερότητας στην Αν.Μεσόγειο".

Της συζήτησης με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, προηγήθηκε η συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γκάμπι Ασκενάζι, στο πλαίσιο της οποίας επιβεβαιώθηκαν οι ισχυροί δεσμοί μεταξύ της Ελλάδας και του Ισραήλ και μία διαρκώς ενισχυόμενη στρατηγική τους εταιρική σχέση.

Μετά την κατ' ιδίαν συνάντηση ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Ισραήλ, κατά τις οποίες συζητήθηκαν η ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα, καθώς και η συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο του σχήματος 3+1 (Ελλάδα, Ισραήλ, Κύπρος +ΗΠΑ).

"Καλωσόρισες στο Ισραήλ καλέ μου φίλε"

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ επιφύλαξε θερμή υποδοχή στον Νίκο Δένδια κατά την άφιξή του στην Ιερουσαλήμ.

"Καλωσόρισες στο Ισραήλ, καλέ μου φίλε, υπουργέ Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Δένδια. Είναι πάντοτε μεγάλη τιμή να σε φιλοξενώ στην Ιερουσαλήμ" έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών, Γκάμπι Ασκενάζι, υποδεχόμενος τον Νίκο Δένδια.

"Υποδοχή ΥΠΕΞ Ν.Δένδια από ομόλογο Ισραήλ G.Ashkenazi -ισχυροί δεσμοί και μία διαρκώς ενισχυόμενη στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ" αναφέρει επίσης σε ανάρτηση στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση