Φωτιά στη Μεταμόρφωση: Συνεχίζει να καίει στο εσωτερικό του εργοστασίου - Το νέφος "έπνιξε" την περιοχή

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 16 Αυγούστου 2020 10:54 Φωτιά στη Μεταμόρφωση: Συνεχίζει να καίει στο εσωτερικό του εργοστασίου - Το νέφος "έπνιξε" την περιοχή

Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο στο εσωτερικό του εργοστασίου. Θα πάρει αρκετές ώρες για να σβήσει.

Μάχη με τις φλόγες για δεύτερη ημέρα δίνουν οι πυροοσβέστες για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών στη Μεταμόρφωση.

Οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν να οριοθετήσουν τη φωτιά, η οποία ωστόσο συνεχίζει το καταστροφικό της έργο στο εσωτερικό του εργοστασίου και εκτιμάται ότι θα πάρει αρκετές ώρες για να σβήσει εντελώς λόγω των υλικών που καίει.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπήρξε καμία αναφορά για εγκλωβισμό και δεν κινδύνευσε κανείς, ενώ η πυρκαγιά δεν επεκτάθηκε και δεν πλησίασε κοντά σε σπίτια.

Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 49 άνδρες.

ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ

Η μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου στο εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών, επί της οδού Σώρου, στη Μεταμόρφωση Αττικής, ενώ πήρε γρήγορα μεγάλη έκταση και επεκτάθηκε αμέσως σε όλο το κτίριο. Τα αίτια της πυρκαγιάς είναι προς το παρόν άγνωστα και θα διερευνηθούν μετά την κατάσβεση της, αλλά σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική, οι φλόγες ξεκίνησαν από το εσωτερικό του εργοστασίου και πήραν γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
Μήνυμα από το "112" - "Κλείστε όλα τα παράθυρα και τις πόρτες"

Μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής όπου μαίνεται η φωτιά, έστειλε το "112", προειδοποιώντας τους να κλείσουν τις πόρτες και τα παράθυρα, καθώς το τοξικό νεφός για αρκετές ώρες, "έπνιξε" την ευρύτερη περιοχή.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα από την πυρκαγιά ήταν ο πυκνός τοξικός καπνός και η ατμοσφαιρική ρύπανση από τα καιόμενα πλαστικά.

Όπως ενημέρωσε το "112": "Κλείστε όλα τα παράθυρα και τις πόρτες. Αποφύγετε τις μετακινήσεις. Πυρκαγιά σε εργοστάσιο πλαστικών στην περιοχή σας, επικίνδυνοι καπνοί".

ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
πηγή: thetoc.gr
Προσαρμοσμένη αναζήτηση