Ο μικρός Samuel που σκοτώθηκε λόγω αναμονής στην Κακαβιά

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 16 Αυγούστου 2020 11:45 Ο μικρός Samuel που σκοτώθηκε λόγω αναμονής στην Κακαβιά

Θρήνος. Οργή. Θλίψη....Κι ένα μεγάλο «γιατί» υπάρχει στο μυαλό της οικογένειας του 10χρονου παιδιού που έχασε τη ζωή του χθες το πρωί στην Κακαβιά, όταν χτυπήθηκε από ασθενοφόρο στην εθνική οδό Αργυροκάστρου - Κακαβιάς, που μετέφερε ασθενή προς το Περιφερειακό Νοσοκομείο Αργυροκάστρου.

Η σύγκρουση ήταν μοιραία για τη ζωή του μικρού Samuel, ο οποίος κατά τις 10:30 το πρωί διέσχιζε το δρόμο πλησίον των Βουλιαρατών σύμφωνα με το himara.gr. Η οικογένεια του άτυχου παιδιού βρισκόταν για περίπου 24ωρες ανάμεσα στα οχήματα που περίμεναν να περάσουν στην Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι, τα τελευταία 24ωρα Έλληνες που επιστρέφουν από τα σπίτια τους στη Β. Ήπειρο κάνουν λόγο για απαράδεκτη καθυστέρηση μετά τον έλεγχο των ελληνικών συνόρων, καθώς υπάρχει μόνο ένα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που πραγματοποιεί δειγματοληπτικό έλεγχο για τον κορωνοϊό σε όλους τους επιβάτες των οχημάτων. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να έχει σχηματιστεί έως και 25 χλμ. ουρά αυτοκινήτων. 

Αρκετοί είναι οι ταξιδιώτες που μέσω του zougla.gr αναφέρουν ότι η αναμονή ξεπερνά τις 24 ώρες και πως τηλεφωνούν στα αρμόδια υπουργεία για να βρεθεί λύση, ωστόσο, δεν παίρνουν καμία απάντηση.

Η πολύωρη αναμονή ήταν η αιτία να πεθάνει ένα παιδί 10 ετών. Έκκληση για την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνοαλβανικά σύνορα απηύθυνε δια μέσω του zougla.gr o κ. Γεροντάτης Κωνσταντίνος, Πρόεδρος της Αδελφότητας Λαζατίνων ή Αγία Παρασκευή Β. Ηπείρου: «Κάντε κάτι να ανοίξουν τα σύνορα θα θρηνήσουμε κι άλλες ζωές. Η ουρά φτάνει και τα 25 χλμ. Όλοι είναι Έλληνες πολίτες, φορολογούμενοι, γίνεται ένας διωγμός απίστευτος», είπε ο ίδιος ζητώντας από τους αρμόδιους να δώσουν λύση στο πρόβλημα και προσθέτει πως  ανάμεσα στους ταλαιπωρημένους ταξιδιώτες υπάρχουν και άτομα με προβλήματα υγείας.

Πηγή: zougla.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση