Θεσσαλονίκη: Φοιτητής καταγγέλλει τον ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς – Τι λέει η ΕΛΑΣ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 16 Αυγούστου 2020 21:08 Θεσσαλονίκη: Φοιτητής καταγγέλλει τον ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς – Τι λέει η ΕΛΑΣ

Ξυλοδαρμό από αστυνομικούς καταγγέλλει ένας φοιτητής στη Θεσσαλονίκη στο σταθμό του ΟΣΕ.

Το περιστατικό της προσαγωγής του κατέγραψαν ταξιδιώτες που ήταν στο σταθμό. Ο φοιτητής που αθωώθηκε κατήγγειλε ότι του επιτέθηκαν οι αστυνομικοί επειδή όπως υποστηρίζει ήθελε να βγει από το σταθμό για να καπνίσει.

«Έρχεται ο αστυνομικός, με πιάνει από το χέρι και μου λέει που πας ρε. Τραβάω το χέρι μου και του λεω μην με ακουμπάς. Μόλις του λέω αυτό μου ”πατάει” σφαλιάρα, μου πιάνει το κεφάλι και μου δίνει γονατιά στη μύτη», λέει ο φοιτητής και συμπληρώνει. «Άρχισε η μύτη μου να ματώνει και να ζαλίζομαι».

Μάλιστα καταγγέλλει ότι λίγο μετά ήρθε ομάδα αστυνομικών και τον χτύπησε με γκλομπ. «Με βαράει 4-5 φορές στο ύψος των γλουτών. Μετά με πατούσαν στο λαιμό και γελούσαν ειρωνικά. Μου φερόντουσαν σαν σκουπίδι»,.

Ο φοιτητής υποστηρίζει ότι είχε διαπληκτιστεί με αστυνομικό νωρίτερα όταν του είχε κάνει σύσταση να κατεβάσει τα πόδια του από κάθισμα.

Πηγές της ΕΛΑΣ αναφέρουν για το περιστατικό: «Αρχικά ο νεαρός αντέδρασε με ειρωνεία στη σύσταση των αστυνομικών να κατεβάσει τα πόδια του από κάθισμα. Συνέχισε να τους προσβάλει λεκτικά και ήταν ιδιαίτερα προκλητικός. Αντέδρασε όταν του ζήτησαν να τους ακολουθήσει στο αστυνομικό τμήμα. Υπέστη την απαραίτητη βία προκειμένου να ακινητοποιηθεί από τους αστυνομικούς, καθώς διαρκώς αντιδρούσε στην προσαγωγή του».

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση