Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φωτιά στη Μεταμόρφωση: Τι δείχνουν οι πρώτες μετρήσεις του υπ. Περιβάλλοντος για τους τοξικούς καπνούς

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Αυγούστου 2020 09:46 Φωτιά στη Μεταμόρφωση: Τι δείχνουν οι πρώτες μετρήσεις του υπ. Περιβάλλοντος για τους τοξικούς καπνούς ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Μετρήσεις για το τοξικούς καπνούς που "έπνιξαν" την ευρύτερη περιοχή πραγματοποίησε το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Μετρήσεις για το τοξικούς καπνούς που "έπνιξαν" την ευρύτερη περιοχή κατά τη διάρκεια της μεγάλης φωτιάς στο εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών στη Μεταμόρφωση, πραγματοποίησε το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Φωτιά στη Μεταμόρφωση: Τι δείχνουν οι πρώτες μετρήσεις του υπ. Περιβάλλοντος για τους τοξικούς καπνούς

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από τις μετρήσεις του πλησιέστερου σταθμού του Υπουργείου που βρίσκεται στη Λυκόβρυση, παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση για δύο ώρες, στις 09:00 και 10:00 το πρωί του Σαββάτου, στις συγκεντρώσεις των αιωρούμενων σωματιδίων ΑΣ10 & ΑΣ2,5.

Οι μέγιστες τιμές ωστόσο που μετρήθηκαν (80 μg/m3, & 50 μg/m3 αντίστοιχα) διήρκεσαν λίγο, λόγω της διάχυσης που προκλήθηκε με την ενίσχυση των ανέμων στην περιοχή. Πάντως το υπουργείο, αναφέρει ότι περαιτέρω στοιχεία για την ποιότητα της ατμόσφαιρας θα συλλεχθούν σε συνεργασία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τα αρμόδια ερευνητικά ιδρύματα της χώρας.

φωτια

Από την πλευρά τους ο υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, ο αρμόδιος υφυπουργός για την Προστασία του Περιβάλλοντος, Νίκος Ταγαράς και ο γ.γ. Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνος Αραβώσης, παρακολουθούν στενά το θέμα της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο πλαστικών στη Μεταμόρφωση από την πρώτη στιγμή.

Την Κυριακή, κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών Περιβάλλοντος Νοτίου Ελλάδος μετέβη στο σημείο. Οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος ενημερώθηκαν από τον Περιφερειάρχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τη σοβαρότητα της πυρκαγιάς. Δεν τους επετράπη η είσοδος στο εσωτερικό της δραστηριότητας, αλλά ούτε και εντός του αύλειου χώρου για λόγους ασφαλείας.

Αμέσως, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, Επιθεωρητές του Συντονιστικού Γραφείου Αποκατάστασης Περιβαλλοντικής Ζημιάς (ΣΥΓΑΠΕΖ) του ΥΠΕΝ θα διενεργήσουν αυτοψία μαζί με τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος Νοτίου Ελλάδας στον χώρο, για την διαπίστωση της περιβαλλοντικής ζημιάς και την υπαγωγή της δραστηριότητας στο καθεστώς της περιβαλλοντικής ευθύνης. Επίσης, θα ενημερωθεί και η Περιφερειακή Επιτροπή Αντιμετώπισης Περιβαλλοντικής Ζημιάς (ΠΕΑΠΖ) Β.Α. Αττικής.

Πηγή: thetoc.gr