Χανιά: Η στιγμή που κομήτης περνάει πάνω από τον ονειρεμένο Μπάλο στην Κίσαμο (Βιντεο)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Αυγούστου 2020 12:53 Χανιά: Η στιγμή που κομήτης περνάει πάνω από τον ονειρεμένο Μπάλο στην Κίσαμο (Βιντεο)

Μια ξεχωριστη εικονα με τον Νυχτερινό Μπάλο και την Γραμβούσα και ανάμεσά τους έναν ξεχωριστό “επισκέπτη” που θα μας συναντήσει ξανά μετά απο 6.800 χρόνια.

Ο κομήτης C/2020 F3 (Neowise) είναι ένας μη περιοδικός κομήτης που επιστήμονες τον ανακάλυψαν τον περασμένο Μάρτιο. Ο κομήτης ανέπτυξε δύο ουρές, μία καμπύλη ουρά σκόνης, μήκους περίπου 5 μοιρών και μία αχνότερη ουρά ιόντων. Τις τελευταίες ημέρες (μετά τις 12 Ιουλίου) o κομήτης άρχισε να γίνεται ορατός στον βραδινό ουρανό μετά το ηλιοβασίλεμα.

Οι ληψεις για το συγκεκριμενο βιντεο τραβήχτηκαν το βράδυ του Σαββάτου 18 Ιουλίου 2020 λίγο μετά τις 21:30 απο το Ακρωτήρι Γραμβούσας (πάνω από το Μπάλο) με κατεύθυνση Βόρεια-Βορειοδυτικά.

Σημειώνεται ότι η τροχιά του κομήτη είναι ιδιαίτερα ελλειπτική και μετά από το πέρασμά του από το περιήλιο η περίοδος περιφοράς του αυξήθηκε από τα 4.500 χρόνια σε 6.800 χρόνια. Ο πυρήνας του κομήτη εκτιμήθηκε με βάση παρατηρήσεις στο υπέρυθρο ότι έχει διάμετρο περίπου 5 χιλιόμετρα.

Πηγή: flashnews.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση