Ποιες ώρες και σε ποια πλοία θα γίνουν τεστ κορωνοϊού στους ταξιδιώτες που επιστρέφουν στον Πειραιά

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2020 13:00 Ποιες ώρες και σε ποια πλοία θα γίνουν τεστ κορωνοϊού στους ταξιδιώτες που επιστρέφουν στον Πειραιά

Τα αποτελέσματα θα αξιολογούνται από το Κέντρο Επιχειρήσεων Περιφέρειας-ΙΣΑ

Σε καθημερινή βάση θα βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά το κλιμάκιο γιατρών και νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας, το οποίο διενεργεί δειγματοληπτικές εξετάσεις για πιθανή λοίμωξη από κορονοϊό σε ταξιδιώτες που επιστρέφουν από τα νησιά.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, δειγματοληπτικές εξετάσεις θα γίνονται στους επιβάτες των «Blue Star Patmos» και «Blue Star Chios», οι οποίοι επιστρέφουν από τα νησιά στο λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με τα δρομολόγια, οι έλεγχοι θα διενεργηθούν ως εξής:

- Σήμερα Τετάρτη, την Παρασκευή και το Σάββατο (19, 21 και 22 Αυγούστου), στις 14:40, στην Πύλη Ε7 (άφιξη Blue Star Patmos).

- Την Πέμπτη και την Κυριακή (20 και 23 Αυγούστου), στις 10:10, στην Πύλη Ε1 (άφιξη Blue Star Chios).

Εν τω μεταξύ, περισσότεροι από 150 δειγματοληπτικούς ελέγχους για λοίμωξη από κορονοϊό διενεργήθηκαν χθες σε ταξιδιώτες με ύποπτα συμπτώματα, όπως πυρετός ή βήχας, που επέστρεφαν στην Αττική, κυρίως από προορισμούς υψηλής επικινδυνότητας.

Τα αποτελέσματα θα αξιολογούνται από το Κέντρο Επιχειρήσεων Περιφέρειας-ΙΣΑ στο πλαίσιο της στρατηγικής εκτίμησης της πορείας της πανδημίας της λοίμωξης COVID-19.

«Με στόχο τον περιορισμό του κινδύνου διασποράς των μολύνσεων, θα κάνουμε όσους ελέγχους χρειαστεί, προκειμένου να συμβάλλουμε στοχευμένα στην αποτελεσματική προστασία των πολιτών και αναλόγως να προσαρμόσουμε τις δράσεις μας το επόμενο διάστημα» δήλωσε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση