ΠΟΕΔΗΝ: Νέα κρούσματα σε Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και Πολύγυρο - 35 εργαζόμενοι του ΑΧΕΠΑ σε καραντίνα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2020 14:15 ΠΟΕΔΗΝ: Νέα κρούσματα σε Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και Πολύγυρο - 35 εργαζόμενοι του ΑΧΕΠΑ σε καραντίνα

Για τέσσερα νέα θετικά κρούσματα σε εργαζομένους στα νοσοκομεία Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και Πολυγύρου Χαλκιδικής κάνει λόγο η ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, στο Ιπποκράτειο βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό δύο ειδικευόμενοι γιατροί της ορθοπεδικής κλινικής, ενώ τέσσερις συνολικά έχουν τεθεί σε καραντίνα.

ΠΟΕΔΗΝ: Νέα κρούσματα σε Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και Πολύγυρο - 35 εργαζόμενοι του ΑΧΕΠΑ σε καραντίνα

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο στο νοσοκομείο Πολυγύρου βρέθηκαν θετικοί ένας γιατρός και μία νοσηλεύτρια που εργάζονται στο χειρουργείο, οι οποίοι δεν επέστρεψαν από άδειες. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει πως δεν έχει γίνει καμία προετοιμασία στη Χαλκιδική για την υποδοχή επισκεπτών ή τουριστών από επιβαρυμένες χώρες, ενώ καταγγέλλει ακόμη πως στο νοσοκομείο υπάρχει μοριακός αναλυτής στις αποθήκες ο οποίος δεν αξιοποιείται.

Ο αριθμός των κρουσμάτων σε υγειονομικούς υπαλλήλους πανελλαδικά, σημειώνει, ανέρχεται σε 75.

35 εργαζόμενοι του ΑΧΕΠΑ σε καραντίνα

Την αναγκαιότητα να γίνονται συχνά τεστ στο υγειονομικό προσωπικό και της βελτίωσης των μέσων ατομικής προστασίας επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ με αφορμή τους 14 εργαζόμενους του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ που βρέθηκαν θετικοί στον Sars Cov2. Παράλληλα καταγγέλλει ότι η Α Παθολογική Κλινική του ΑΧΕΠΑ, όπου νοσηλεύονται περιστατικά με Covid-19 , λόγω του ότι 35 εργαζόμενοι μπήκαν σε καραντίνα καλύπτεται με ελλιπέστατο προσωπικό άλλων τμημάτων , μεγάλο μέρος του οποίου είναι έκτακτοι που σε λίγο απολύονται (σ.σ. λόγω λήξης των συμβάσεων τους).

ΑΧΕΠΑ

"Η ΠΟΕΔΗΝ και τα Σωματεία Εργαζομένων έχουμε ως βασικό αίτημα την σύσταση ενιαίου κλάδου νοσηλευτικού προσωπικού. Συνεχίζουν να γίνονται στο Νοσοκομείο μετακινήσεις προσωπικού προς την κεντρική υπηρεσία της ΥΠΕ και σε Κέντρα Υγείας, αποδυναμώνοντας το ΑΧΕΠΑ που είναι νοσοκομείο αναφοράς για κορωνοϊό.Οι αδειούχοι με την επιστροφή τους κάνουν το τεστ και έως την έκδοση των αποτελεσμάτων (μπορεί και σε δύο ημέρες) εργάζονται κανονικά. Πώς προστατεύονται ασθενείς και προσωπικό εάν βγουν θετικοί;" αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση