Δίωξη για τη σελίδα στο Facebook που καλεί τους γονείς να μη φορέσουν μάσκα στα παιδιά

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2020 08:32 Δίωξη για τη σελίδα στο Facebook που καλεί τους γονείς να μη φορέσουν μάσκα στα παιδιά

Δικογραφία σχηματίστηκε για σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης που φέρει τον τίτλο «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο» με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να ξεκινά έρευνα.

Η συγκεκριμένη σελίδα έχει προκαλέσει σάλο, καθώς προτρέπει τους γονείς να μη φορέσουν μάσκα στα παιδιά τους, κάτι που θα γίνει υποχρεωτικό για τους μαθητές στη νέα σχολική χρονιά, στα σχολεία.

Ειδικότερα όπως μετέδωσε ο Alpha η δικογραφία μετά την έρευνα θα σταλεί στις δικαστικές αρχές και από κει και πέρα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα εντοπίσει και θα φέρει προ των ευθυνών τους, τους διαχειριστές αυτών των σελίδων που απειλούν τη δημόσια υγεία.

Η σελίδα που είναι δημόσια διαδόθηκε με ταχύτατους ρυθμούς με αποτέλεσμα να απαρτίζεται από δεκάδες χιλιάδες μέλη, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν να φορέσουν στα παιδιά τους μάσκα προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Εντύπωση προκαλούν τα μηνύματα που αναρτώνται συνεχώς στη νεοσύστατη σελίδα με τους περισσότερους γονείς να δηλώνουν αποφασισμένοι αν επιβληθεί το μέτρο της μάσκα στους μαθητές να μην στείλουν ούτε για μια μέρα τα παιδιά τους στο σχολείο.

Μπαίνοντας στη σελίδα οι εμπνευστές έχουν δημιουργήσει μια εικόνα στην οποία πρωταγωνιστεί ένας νεαρός μαθητής, ο οποίος φορά μάσκα πάνω στην οποία έχει γραφτεί το σύνθημα “I can’t breath” πίσω του υπάρχει η Ελληνική σημαία ενώ γύρω του έχει γραφτεί η φράση “Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο”.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση