Δύο οι εγκαυματίες στην Εντατική μετά το ατύχημα στο πλοίο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020 16:02 Δύο οι εγκαυματίες στην Εντατική μετά το ατύχημα στο πλοίο

Η κατάσταση του ενός είναι κρίσιμη - Η δεύτερη εισαγωγή χαρακτηρίζεται προληπτική.

Την εισαγωγή στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και δεύτερου από τους τραυματίες του ατυχήματος που συνέβη νωρίς το πρωί στο επιβατηγό πλοίο BLUE HORIZON, στο Ηράκλειο,  αποφάσισαν οι γιατροί με τις πληροφορίες πάντως να αναφέρουν ότι δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά τραυματίστηκαν 4 άτομα, με έναν 30χρονο που διασωληνώθηκε να φέρει εγκαύματα σε όλο του το σώμα και η κατάστασή του να χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα κρίσιμη.

Η διαρροή ατμού

Σε ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας αναφέρεται:

«Η Εταιρεία σας ενημερώνει ότι σήμερα Δευτέρα, 24 Αυγούστου περί ώρα 9:30 π.μ. στο Πλοίο BLUE HORIZON το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι του Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης εκδηλώθηκε διαρροή ατμού στο μηχανοστάσιο του πλοίου. Από τη διαρροή τραυματίστηκαν τέσσερα μέλη πληρώματος που εκτελούσαν τις εργασίες συντήρησης, οι οποίοι διακομίσθηκαν άμεσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Εξ αυτών, δύο μέλη πληρώματος νοσηλεύονται ενώ στα υπόλοιπα δύο απαιτήθηκε μόνο η παροχή πρώτων βοηθειών».

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης εξέφρασε τη λύπη του για το συμβάν και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών. 

Παράλληλα, με εντολή του Υπουργού κλιμάκια του Κλάδου Ελέγχου Πλοίων καθώς και της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων, αναλαμβάνουν τη διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών του ατυχήματος.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου

Πηγή: cretalive.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση