Τηλεφώνημα Μητσοτάκη στον καπετάνιο που έσωσε την 4χρονη στο Αντίρριο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 25 Αυγούστου 2020 15:00 Τηλεφώνημα Μητσοτάκη στον καπετάνιο που έσωσε την 4χρονη στο Αντίρριο

Ένα τηλεφώνημα που δεν περίμενε, δέχθηκε ο καπετάνιος του φέρι μπόουτ Σαλαμινομάχος που έγινε το πρόσωπο της χθεσινής ημέρας μετά την διάσωση της 4χρονης πιτσιρίκας που είχε παρασυρθεί στ’ ανοιχτά με ένα φουσκωτό στο Αντίρριο.

Ο καπετάν Γρηγόρης Καρνέσης σήκωσε το τηλέφωνο και στην άλλη άκρη ήταν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος του τηλεφώνησε για να τον συγχαρεί για την πράξη του και να του πει ότι αυτό που έκανε δεν είναι αυτονόητο όπως λένε πολλοί.

Υπενθυμίζεται ότι η μικρή ξαφνικά βρέθηκε μεσοπέλαγα γατζωμένη πάνω στο σωσίβιο με τους γονείς της να έχουν τρελαθεί από την ανησυχία. Έκανε μπάνιο με τους γονείς της  σε παραλία δίπλα από το λιμάνι στο Αντίρριο, όταν ξαφνικά, άρχισε να απομακρύνεται στα βαθιά. 

Την έσωσε ο καπετάνιος του φέρι μπόουτ «Σαλαμινομάχος» ο κ. Γρηγόρης Καρνέσης ο οποίος και περιέγραψε στο Live News την δική του αγωνία αλλά και του παιδιού που όπως είπε ήταν παγωμένο πάνω στο σωσίβιο και γατζωμένο από αυτό. 

«Την ώρα που προσέγγιζα στον λιμένα του Αντιρρίου, ενημερώθηκα από το λιμεναρχείο ότι ένα παιδάκι με ένα φουσκωτό παιχνίδι είχε παρασυρθεί από τα ρεύματα. Το εντόπισα και έφυγα κατευθείαν και πήγα να κάνω την περισυλλογή», είπε ο κ. Καρνέσης.

«Ήταν σε κατάσταση σοκ. Ήταν γαντζωμένο καλά πάνω σε αυτό το φουσκωτάκι και δεν κουνιόταν, είχε μαρμαρώσει. Όταν είδε και ζυγώναμε, στρίγκλισε», είπε ακόμα.

Πηγή: Newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση