Κανονική… συγγνώμη Γαβρόγλου για το σεξιστικό σχόλιο κατά Κεραμέως

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2020 13:17 Κανονική… συγγνώμη Γαβρόγλου για το σεξιστικό σχόλιο κατά Κεραμέως

Μια ανάρτησή του με την οποία ήθελε να στηλιτεύσει τη δήλωση της Νίκης Κεραμέως για τους 17 μαθητές κατά μέσο όρο σε κάθε τάξη, κατέληξε σε… σεξιστική επίθεση. Το ίδιο και η προσπάθεια «ανασκευάσει». Αυτή τη φορά, όμως, ο Κώστας Γαβρόγλου είπε… κανονικά συγγνώμη για το “φάουλ” του.

Σε μια νέα του ανάρτηση στο Facebook, ο Κώστας Γαβρόγλου παραδέχτηκε πως «επέδειξα απροσεξία κάνοντας μια ατυχή αναφορά σε γνωστό σεξιστικό στερεότυπο» και παρακαλεί να θεωρηθεί η αναφορά του στο (σεξιστικό) στερεότυπο ήταν «ομολογουμένως» ατυχής.

«Κατανοώ ότι ακόμα και η απερίφραστη, από πλευράς μου, απόρριψη αυτού του στερεότυπου δεν αποτελεί δικαιολογία για την ακούσια αναπαραγωγή του. Λυπάμαι, πρωτίστως γι’ αυτή καθαυτή την αστοχία μου», αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρώην υπουργός Παιδείας.

Όλη η ανάρτηση του Κώστα Γαβρόγλου

Σε μια προσπάθεια μου να στηλιτεύσω τη “δημιουργική στατιστική” της Υπουργού Παιδείας επέδειξα απροσεξία κάνοντας μια ατυχή αναφορά σε γνωστό σεξιστικό στερεότυπο. Κατανοώ ότι ακόμα και η απερίφραστη, από πλευράς μου, απόρριψη αυτού του στερεότυπου δεν αποτελεί δικαιολογία για την ακούσια αναπαραγωγή του. Λυπάμαι, πρωτίστως γι’ αυτή καθαυτή την αστοχία μου αλλά επίσης και για το γεγονός ότι έγινε η αφορμή για τον αποπροσανατολισμό και την υπονόμευση της απολύτως βάσιμης κριτικής που αξίζει στη δημιουργική στατιστική με την οποία αυτή η κυβέρνηση βαφτίζει το κρέας ψάρι. Παρακαλώ πολύ θεωρήστε την από πλευράς μου αναφορά σε αυτό το στερεότυπο ως ομολογουμένως ατυχή.

Πηγή: Newsit.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση