Κρήτη: Καταδικάστηκαν δυο άνδρες για τη μεγάλη φωτιά στην Αγία Πελαγία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2020 17:20 Κρήτη: Καταδικάστηκαν δυο άνδρες για τη μεγάλη φωτιά στην Αγία Πελαγία

Το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου πέρασαν σήμερα οι δύο άνδρες 65 και 73 ετών με την κατηγορία πως προκάλεσαν τη χθεσινή φωτιά στην Αγία Πελαγία στην Κρήτη.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καθώς η φωτιά στην Αγία Πελαγία ξεκίνησε από εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης που βρίσκονταν σε εξέλιξη στο οικόπεδο απ’ όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά και αντιμετωπίζουν την κατηγορία για εμπρησμό από αμέλεια.

Το δικαστήριο έκρινε και τους δύο κατηγορούμενους ένοχους και τους επέβαλε ποινή φυλάκισης 10 μήνες με αναστολή. Ο 73χρονος άσκησε αμέσως έφεση κατά της απόφασης.

Η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε στην Αγία Πελαγία κοντά σε ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής τέθηκε υπό έλεγχο λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η φωτιά έκαψε 30 στρέμματα χορτολιβαδικής και δασικής έκτασης, ωστόσο δεν κάηκαν σπίτια και τουριστικές επιχειρήσεις που κινδύνευσαν αρχικά από τη φωτιά.

Χαρακτηριστικό της δύσκολης κατάστασης ωστόσο αλλά και της τιτάνιας προσπάθειας της Πυροσβεστικής το γεγονός ότι οι φλόγες, έφτασαν σε πολύ κοντινό σημείο από τις αυλές των σπιτιών.

Πηγή: cretapost

Προσαρμοσμένη αναζήτηση