Κορωνοϊός: Συναγερμός στη Μυτιλήνη - 32 κρούσματα σε τρεις μέρες

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020 19:17 Κορωνοϊός: Συναγερμός στη Μυτιλήνη - 32 κρούσματα σε τρεις μέρες

Μέσα σε μόλις τρεις μέρες, έχουν εντοπιστεί 32 κρούσματα κορωνοϊού στη Μυτιλήνη όπου έχουν τεθεί σε εφαρμογή έκτακτα μέτρα.

Ανησυχητική είναι η κατάσταση στη Μυτιλήνη όπου από την Παρασκευή 28 Αυγούστου έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής 30 του μήνα, επιβεβαιώθηκαν 32 κρούσματα, φτάνοντας μέχρι σήμερα τον συνολικό αριθμό των 98 μολύνσεων Covid-19 στο νησί.

Σύμφωνα με το lesvosnews, σήμερα συγκλήθηκε η Επιτροπή Γνωμοδότησης της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μυτιλήνης, για θέματα αντιμετώπισης του κορονοϊού, παρουσία της Ελένης Μακρή, Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Διευθύντριας της Α' Παθολογικής Κλινικής του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και η εβδομάδα που διανύουμε θα είναι αυτή που θα καθορίσει την πορεία της εξάπλωσης του ιού στη Λέσβο.

Υπενθυμίζεται ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ανακοινώσει μέτρα για το νησί, με βάση την επιδημιολογική του εικόνα.

Συγκεκριμένα:

- Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική παντού

- Πρέπει να τηρούνται τις σωστές αποστάσεις

- Συχνό και σχολαστικό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι ή αντισηπτικό

- Αναστέλλεται κάθε είδους εκδήλωση όπως πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές

- Απαγορεύεται κάθε είδους συνάθροιση πολιτών άνω των εννέα ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο

- Στους χώρους εστίασης, ο μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι πρέπει να είναι έως τέσσερα άτομα, εκτός κι αν πρόκειται για συγγενείς α' βαθμού όπου επιτρέπεται έως έξι άτομα.

Πηγή: lesvosnews

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση