Κορωνοϊός: Συναγερμός στον ΕΟΔΥ - Εντοπίστηκαν 30 κρούσματα σε δομή ανήλικων μεταναστών στον Βύρωνα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020 19:34 Κορωνοϊός: Συναγερμός στον ΕΟΔΥ - Εντοπίστηκαν 30 κρούσματα σε δομή ανήλικων μεταναστών στον Βύρωνα

28 κρούσματα κορωνοϊού έχουν καταγραφεί σε δομή φιλοξενίας στο Βύρωνα προκαλώντας πονοκέφαλο στις υγειονομικές αρχές.

Κλιμάκιο του Οργανισμού έχει σπεύσει στη δομή - Θετικοί στον κορωνοϊό 8 εργαζόμενοι και 22 φιλοξενούμενοι

Συναγερμός έχει σημάνει στον ΕΟΔΥ για δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων μεταναστών στον Βύρωνα, που φέρεται να αποτελεί μια νέα εστία κορωνοϊού στην περιφέρεια Αττικής.

Κλιμάκιο του Οργανισμού έχει σπεύσει στη δομή καθώς μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο που έγινε, εντοπίστηκε διψήφιος αριθμός κρουσμάτων μεταξύ των φιλοξενουμένων και του προσωπικού. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, θετικοί έχουν βρεθεί 8 εργαζόμενοι και 22 φιλοξενούμενοι στη δομή. 

Έχει ήδη δρομολογηθεί η υποβολή του συνόλου των φιλοξενουμένων ανηλίκων σε μοριακό έλεγχο, ενώ έχει ξεκινήσει και η ιχνηλάτηση των επαφών τους αλλά και του προσωπικού.

Επίσκεψη Αρκουμανέα στην Κρήτη

Στην Κρήτη θα βρεθεί αύριο Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου, κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.), με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Ο κ. Αρκουμανέας θα έχει συνάντηση στο Ηράκλειο με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη και εν συνεχεία στις 10:30 θα επισκεφθεί την 7η Υγειονομική Περιφέρεια (Υ.ΠΕ. Κρήτης), όπου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους Διοικητές των Νοσοκομείων Ηρακλείου, Βενιζέλειου, Λασιθίου, Ιεράπετρας, Νεάπολης και Σητείας καθώς και τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό.

Το μεσημέρι θα επισκεφθεί το Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Κρήτης και στις 14.30 μ.μ. θα πάει στα Χανιά όπου θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Χανίων κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη και τους Διοικητές των Νοσοκομείων Χανίων και Ρεθύμνου. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, ανακοινώθηκαν έκτακτα περιοριστικά μέτρα για το Ηράκλειο, που τίθενται σε ισχύ από αύριο το πρωί και για 14 ημέρες. 
 
Πηγή: protothema.gr
Προσαρμοσμένη αναζήτηση