Τραγωδία με σκάφος στην Κέρκυρα: Ψάχνουν Βρετανούς εκατομμυριούχους ως υπόπτους

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2020 10:42 Τραγωδία με σκάφος στην Κέρκυρα: Ψάχνουν Βρετανούς εκατομμυριούχους ως υπόπτους

Οι πλούσιοι γείτονες της άτυχης 60χρονης Βρετανίδας Κλερ Γκλάτμαν που βρήκε το θάνατο το πρωί της Δευτέρας και το σκάφος τους είναι στο μικροσκόπιο των αρχών.

Τρία άτομα που ανήκουν στον κύκλο των τζετ-σετερς κατοίκων της Κέρκυρας, ο 58χρονος μεγαλοεπενδυτής Ρομπ Λούκας, 18χρονος γιος του και η 22χρονη κόρη του κλήθηκαν από την αστυνομία του νησιού προκειμένου να καταθέσουν ως μάρτυρες στην υπόθεση του θανάτου της 60χρονης Κλερ Γκλάτμαν.

Οι πλούσιοι γείτονες της άτυχης 60χρονης Βρετανίδας Κλερ Γκλάτμαν που βρήκε το θάνατο το πρωί της Δευτέρας και το σκάφος τους είναι στο μικροσκόπιο των αρχών που αναζητούν το ταχύπλοο και τον χειριστή του που την τραυμάτισε θανάσιμα. Η γυναίκα πέθανε από αιμορραγία που προκλήθηκε από τα πολλαπλά τραύματα τα οποία έφερε εσωτερικά και εξωτερικά μετά το ατύχημα.

Οι βρετανικές εφημερίδες Daily Mail και η Sun υποστηρίζουν ότι η οικογένεια Λούκας κλήθηκε να καταθέσει για το δυστύχημα. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι εξεταζόμενοι ως ύποπτοι Βρετανοί υπήκοοι ηλικίας μεταξύ 20 και 30 ετών, την ώρα του περιστατικού έκαναν σκι στο θαλάσσιο χώρο του Αυλακίου ενώ μετά το συμβάν το σκάφος βρέθηκε στον Άγιο Στέφανο (τις δύο παραλίες χωρίζει ο λόφος του Ερημίτη) για να ρυμουλκηθεί στη συνέχεια με ευθύνη του Λιμενικού στη Μαρίνα Γουβιών όπου και φυλάσσεται στις εγκαταστάσεις του Λιμενικού Σώματος.

Στην ξηρά το ύποπτο σκάφος

Σύμφωνα με το corfupress.gr το Λιμενικό Σώμα να συνεχίζει να συλλέγει πρόσθετες καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες αλλά και ύποπτους που έχουν προσαχθεί στο Λιμεναρχείο Κέρκυρας, ενώ δόθηκε εντολή να βγει εκτός υδάτων το επίμαχο σκάφος που εικάζεται ότι ήταν αυτό το οποίο χτύπησε θανάσιμα την Βρετανίδα υπήκοο.

Eμπειρογνώμονες αλλά και αυτόπτες μάρτυρες κλήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στη Μαρίνα Γουβιών μετά την απομάκρυνση του μεγάλου ταχυπλόου από τη θάλασσα στο πλαίσιο της συλλογής στοιχείων για το αν και πως χτυπήθηκε η άτυχη γυναίκα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως από το ανακριτικό του Λιμενικού γίνεται έρευνα στο σκάφος για να εντοπιστούν τυχόν ευρήματα που θα συνδέουν το θανατηφόρο περιστατικό με το εν λόγω ταχύπλοο, όπως αλλοιώσεις στο κάτω μέρος ή/και την προπέλα, γενετικό υλικό κλπ.

Ιατροδικαστής: Δεν πνίγηκε, υπέκυψε στα τραύματά της

Εν τω μεταξύ, ο ιατροδικαστής Ι. Αϊβατίδης, ολοκληρώνοντας την εξέταση της σορού της Claire Glatman, υπογράμμισε στις δηλώσεις του κατηγορηματικά ότι ο θάνατος της 60χρονης οφείλεται σε εξωτερικά και εσωτερικά τραύματα και όχι σε πνιγμό. Από την νεκροψία – νεκροτομή διαπιστώθηκαν αποκλειστικά κακώσεις από προπέλα θαλασσίου σκάφους, με το μηχανισμό θανάτου να είναι εσωτερική και εξωτερική αιμορραγία.

Δεν διαπιστώθηκε ουδένα στοιχείο πνιγμού, δεν υπάρχει εισροή θαλασσινού νερού στους πνεύμονες ενώ από τα ευρήματα φαίνεται πως η τραγική γυναίκα επιβίωσε μερικά λεπτά μετά το δυστύχημα, κάτι που επιβεβαιώνει τους αυτόπτες μάρτυρες πως κούναγε το χέρι της και φώναξε για βοήθεια... Όμως, ακόμα και αν μέσα σε ελάχιστα λεπτά υπήρχε τρόπος να οδηγηθεί σε χειρουργείο, ήταν τέτοια τα τραύματα που ήταν αδύνατο να αποτραπεί το μοιραίο.

Η Κλερ Γκλάτμαν ήταν παντρεμένη με τον Μαρκ Γκλάτμαν, έναν εκ των πλέον φημισμένων και εύπορων κτηματομεσιτών και επενδυτών στην Ευρώπη. Ο Γκλάτμαν είναι διευθύνων σύμβουλος στο Abstract Group το οποίο και ίδρυσε το 2000 και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες φίρμες real estate και venture funding στη Μ. Βρετανία με γραφεία σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις και είχαν αγοράσει πριν από επτά χρόνια το σπίτι στην Κέρκυρα.

Πηγή: corfupress.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση