Σοφικό Κορινθίας: Εικόνες και βίντεο από τη φωτιά – Τεράστια επιχείρηση της Πυροσβεστικής

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2020 16:43 Σοφικό Κορινθίας: Εικόνες και βίντεο από τη φωτιά – Τεράστια επιχείρηση της Πυροσβεστικής

Σήμερα η πιο επικίνδυνη ημέρα του καλοκαιριού για πυρκαγιά.

Καλύτερη είναι η εικόνα στο Σοφικό Κορινθίας όπου ξέσπασε σήμερα φωτιά. Η επιχείρηση της Πυροσβεστικής είναι μεγάλη ενώ προληπτικά έχουν εκκενωθεί τρεις οικισμοί και το μοναστήρι της Αγ. Μαρίνας, ενώ άμεση ήταν η κινητοποίηση των αρχών, σύμφωνα με το korinthotv.gr.

Στο σημείο επιχειρούν 111 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 23 οχήματα, 3 αεροπλάνα και 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα έχει Επίσης στο έργο κατάσβεσης συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανου Κολοκούρη, μικτό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και της Ασφάλειας Κορίνθου μετέβη στο Σοφικό Κορινθίας για να διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.

Η φωτιά καίει σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Βλάσης Σοφικού, στην Κορινθία και εκδηλώθηκε τα ξημερώματα.

Σήμερα η πιο επικίνδυνη ημέρα του καλοκαιριού για πυρκαγιά - Ειδοποίηση από το 112

Υπενθυμίζεται ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη χώρα είναι σε επιφυλακή καθώς η σημερινή ημέρα, σύμφωνα με τους χάρτες και τις εκτιμήσεις της Πολιτικής Προστασίας, χαρακτηρίζεται ως η πιο επικίνδυνη στη διάρκεια του καλοκαιριού, για την εκδήλωση πυρκαγιών.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι η αποστολή μηνύματος από το 112, μέσω του οποίου ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι των περιοχών που έχουν αυξημένο κίνδυνο, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Πηγή: newsbeast.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση