«Βράζουν» από οργή χιλιάδες Βρετανοί τουρίστες που αναγκάζονται να φύγουν από 7 ελληνικά νησιά

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2020 11:29 «Βράζουν» από οργή χιλιάδες Βρετανοί τουρίστες που αναγκάζονται να φύγουν από 7 ελληνικά νησιά

«Στην Ελλάδα αισθανόμαστε πιο ασφαλείς από ότι στην Βρετανία! Γιατί μας το κάνετε αυτό;», λένε οργισμένοι. Αναγκάζονται να πληρώσουν τρεις φορές πάνω τα εισιτήρια για να προλάβουν την υποχρεωτική καραντίνα. Στην «κόκκινη λίστα» Λέσβος, Τήνος, Σέριφος, Μύκονος, Κρήτη, Σαντορίνη και Ζάκυνθος.

Τα βρετανικά ΜΜΕ μιλούν για δεκάδες χιλιάδες Βρετανούς τουρίστες οι οποίοι δίνουν μάχη με τον χρόνο για να προλάβουν να επιστρέψουν στην χώρα τους από την Ελλάδα πριν την Τετάρτη (09/09/2020) για να μην μπουν σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών λόγω κορωνοϊού.

Την Δευτέρα η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι 7 ελληνικά νησιά, η Λέσβος, η Τήνος, η Σέριφος, η Μύκονος, η Κρήτη, η Σαντορίνη και η Ζάκυνθος μπαίνουν στην «κόκκινη λίστα» και όσοι επιστρέφουν από εκεί από την Τετάρτη και μετά θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών.

Από την ώρα που έγινε γνωστό χιλιάδες Βρετανοί τουρίστες άρχισαν να ψάχνουν εναγωνίως πτήσεις για να επιστρέψουν πριν την προθεσμία και έτσι να μην χρειαστεί να μπουν στην καραντίνα.

Όμως, όλοι τους βρέθηκαν μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη. Οι τιμές έχουν εκτιναχθεί και κάποιοι αναγκάζονται να πληρώσουν έως και τρεις φορές πάνω το κάθε εισιτήριο.

Πολλοί από αυτούς εκφράζουν την απορία τους για την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης λέγοντας ότι στην Ελλάδα ένιωσαν πολύ πιο ασφαλείς από ότι στην χώρα τους και πως τα μέτρα που εφαρμόζονται εδώ δεν τα έχουν ξαναδεί.

Είναι οργισμένοι με την κυβέρνησή τους που για ακόμα μια φορά τους φέρνει προ τετελεσμένων και επί της ουσίας τους τιμωρεί.

Κάποιοι άλλοι φοβούνται ότι αν επιστρέψουν μετά την Τετάρτη και μπουν σε καραντίνα θα χάσουν τις δουλειές τους και άλλοι δηλώνουν ότι είναι αδύνατον να πληρώσουν τις τιμές των εισιτηρίων για να προλάβουν την καραντίνα.

Οι μαρτυρίες τους είναι πολλές και μάλιστα λένε ότι δεν μπορεί να δείχνουν τόση αυστηρότητα σε μια χώρα αλλά και στους ίδιους που ακολουθούν πιστά όλα τα μέτρα και στην πατρίδα τους να είναι όλα ανοικτά, χωρίς μέτρα προστασίας και χωρίς να τηρούνται καν οι αποστάσεις. 

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση