Φωτιά στην Κερατέα: Εκκενώθηκε ο οικισμός Φέριζα αλλά και οικοτροφείο με 30 παιδιά

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2020 13:22 Φωτιά στην Κερατέα: Εκκενώθηκε ο οικισμός Φέριζα αλλά και οικοτροφείο με 30 παιδιά

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά που ξέσπασε στον οικισμό Φέριζα στην Κερατέα. Οι φλόγες είναι μια ανάσα από τις αυλές των σπιτιών. Διακόπηκε η κυκλοφορία στην λεωφόρο Αναβύσσου.

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή Φέριζα, Κερατέας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι ενώ υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια, γι αυτό έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση για να αντιμετωπιστεί η πυρκαγιά. Οι άνεμοι στην περιοχή ξεπερνούν τα 6 μποφόρ.

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική εκκενώθηκε ο οικισμός Φέριζα με πρωτοβουλία του δημάρχου Σαρωνικού Πέτρου Φιλίππου.

Δείτε την δραματική έκκληση του δημάρχου:

Ήδη έχει εκκενωθεί και το οικοτροφείο «Αργώ» που φιλοξενεί 30 παιδιά λόγω των πυκνών καπνών και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος. Πληροφορίες από την πυροσβεστική αναφέρουν ότι οι φλόγες είναι στον οικισμό αλλά πλέον καίνε ξερά χόρτα σε οικόπεδα που δεν έχουν καθαριστεί. 

Έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Λεωφόρο Αναβύσσου στο ύψος της λεωφόρου Καλυβίων.

Μιλώντας στο newsit.gr, ο κ. Φιλίππου είπε: «Προχωράει η φωτιά έχει πολύ δυνατό αέρα με αποτέλεσμα οι συνθήκες να είναι δύσκολες. Ακόμα δεν μπορεί να ελεγχθεί η περιοχή έχει αγροτική βλάστηση και αραιοκατοικημένη. Η φωτιά έχει περάσει μέσα από αυλές απλά δεν γνωρίζουμε μέχρι ώρας αν έχει κάψει σπίτια. Φωνάζουμε και ζητάμε όλοι οι κάτοικοι να απομακρυνθούν από την περιοχή της Φέριζας. Το λέει η Πυροσβεστική αλλά και εμείς ως δήμος».

Για την κατάσβεση επιχειρούν 40 πυροσβέστες 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 16 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα με τη συνδρομή εθελοντών και υδροφόρων ΟΤΑ. 

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση