Κορωνοϊός: Τήνος, Σέριφος, Σαντορίνη μπήκαν στη λίστα καραντίνας της Ουαλίας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2020 15:41 Κορωνοϊός: Τήνος, Σέριφος, Σαντορίνη μπήκαν στη λίστα καραντίνας της Ουαλίας (φωτο Intime)

Στην "κόκκινη λίστα" της Ουαλίας τα τρία ελληνικά νησιά, Οι ταξιδιώτες θα μπαίνουν σε 14ήμερη καραντίνα στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για τον κορωνοϊό.

Μετά την απόφαση της κυβέρνησης του Κάρντιφ να θέσει στην λίστα της καραντίνας τη Ζάκυνθο, την Κρήτη, τη Μύκονο, τη Λέσβο, την Πάρο και την Αντίπαρο, άλλα τρία νησιά μπήκαν στην κόκκινη λίστα της Ουαλίας.

Σύμφωνα με την απόφαση η ουαλική κυβέρνηση της χώρας προσθέτει τις αφίξεις από τη Σαντορίνη, τη Σέριφο και την Τήνο. Πρακτικά, οι πολίτες που επιστρέφουν στην Ουαλία από τα συγκεκριμένα νησιά θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για τον κορωνοϊό.

Προσθέτοντας τα τρία νησιά η ουαλική κυβέρνηση υιοθετεί το μέτρο που εξήγγειλε η κεντρική κυβέρνηση του Λονδίνου.

Σημειώνεται πως υποχρέωση καραντίνας δύο εβδομάδων ισχύει για τις αφίξεις στη Σκωτία από οπουδήποτε στην ελληνική επικράτεια.

Σημειώνεται ότι χθες ο Γραμματέας Μεταφορών αποκάλυψε ότι η Λέσβος, η Τήνος, η Σέριφος, η Μύκονος, η Κρήτη, η Σαντορίνη και η Ζάκυνθος προστίθενται στην "κόκκινη" λίστα της Βρετανίας από τις 4 π.μ. της Τετάρτης. Ωστόσο, όπως αναφέρει η Daily Mail, ο κ. Shapps, αποκάλυψε ότι το σύστημα καραντίνας αναθεωρείται για να ληφθεί υπόψη το πολύ διαφορετικό προφίλ κινδύνου που παρουσιάζουν ορισμένα νησιά.

"Για πρώτη φορά έχουμε τα δεδομένα και την ικανότητα να προσθέσουμε και να αφαιρέσουμε συγκεκριμένα νησιά από την καραντίνα, παρέχοντας παράλληλα τη μέγιστη προστασία για το κοινό", είπε στους βουλευτές. Παράλληλα, το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών έχει ενημερώσει και παρέχει συμβουλές για όλα τα απαραίτητα ταξίδια στα επτά νησιά, αλλά όχι για την Ελλάδα ευρύτερα.

Ο Paul Charles, Διευθύνων Σύμβουλος της ταξιδιωτικής συμβουλευτικής The PC Agency, ανέφερε πως "είναι θλιβερό νέο για τα ελληνικά νησιά που δεν μπορούν ακόμη να ανοίξουν, αλλά ελπίζω ότι αυτή η πολιτική δίνει ώθηση σε αυτά να ελέγξουν τα κρούσματα".

Ωστόσο, υπήρχαν καταγγελίες ότι η κυβέρνηση ενεργεί πολύ αργά. Εκπρόσωπος του ιδιοκτήτη της British Airways, δήλωσε: "Ήταν εμφανές τον Ιούλιο ότι τα νησιά πρέπει να αντιμετωπίζονται ξεχωριστά. Η κυβέρνηση είναι πολύ αργή στη λήψη προφανών αποφάσεων. Για τις περισσότερες οικογένειες το καλοκαίρι έχει τελειώσει και η ζημιά στη βιομηχανία και την οικονομία έχει γίνει".

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση