Μαίνεται η φωτιά στην Αττική - Εκκενώνονται οικισμοί - Καίγονται σπίτια - Δείτε εικόνες

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2020 18:15 Μαίνεται η φωτιά στην Αττική  - Εκκενώνονται οικισμοί - Καίγονται σπίτια - Δείτε εικόνες

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη φωτιά στην Κερατέα - Εκκενώνονται οικισμοί- Σπίτια τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι στην Κερατεά, ενώ το πύρινο μέτωπο, με τη βοήθεια των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, κινείται προς την περιοχή της Αναβύσσου και της Φώκαιας.

Ήδη, έχει εκκενωθεί ο οικισμός της Φέριζας και ένα οικοτροφείο που βρίσκεται στην περιοχή ενώ ο Δήμος Σαρωνικού ανακοίνωσε ότι εκκενώνονται η Ανάβυσσος, η Παλαιά Φώκαια, η ΑΤΕ, η Δροσιά, το Αγιασμόθι και οι ευρύτερες περιοχές τους. Νωρίτερα είχε δοθεί εντολή εκκένωσης για τους οικισμούς Όλυμπος, Βαλμάς και Άγιος Παντελεήμονας.

Δείτε βίντεο:

Η φωτιά που ξεκίνησε από την περιοχή Φέριζα στον Δήμο Σαρωνικού, όπως είπε μιλώντας στο OPEN ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, "έχει ήδη κάψει κάποια σπίτια και συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. Είναι πολύ μεγάλο το μέτωπο. Αλλού σβήνει αλλού αναζωπυρώνεται η φωτιά. Βγάζουμε κόσμο από τα σπίτια του. Δεν έχω εικόνα ακριβώς γιατί ο καπνός είναι πάρα πολύς. Ο αέρας είναι τόσο ισχυρός που δεν μπορούμε να ζυγώσουμε".

"Ο κόσμος να βοηθήσει την κατάσταση και όπου ζητηθεί η απομάκρυνσή του, να υπακούσει"

O ίδιος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε χαρακτηριστικά: "Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, καθώς ο αέρας είναι ισχυρός και δεν επιτρέπει τον έλεγχο της πυρκαγιάς από τις δυνάμεις που επιχειρούν. Το μέτωπο είναι τεράστιο και φυσάνε πολύ δυνατοί άνεμοι. Αυτή τη στιγμή η φωτιά κινείται προς την περιοχή της Αναβύσσου και της Φωκαίας. Εκκενώθηκε η Φέριζα και θα γίνουν κι άλλες εκκενώσεις σε οικισμούς", τόνισε και στη συνέχεια πρόσθεσε: "Ο κόσμος να βοηθήσει την κατάσταση και όπου ζητηθεί η απομάκρυνσή του, να υπακούσει και να μην αντιδρά. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και γίνεται επικίνδυνη λόγω της σφοδρότητας των ανέμων και ο κόσμος πρέπει να βοηθήσει σε αυτό που ζητούν οι αρμόδιες Αρχές".

Εκκένωση οικισμών - Μήνυμα από το "112"

Σημειώνεται πως από νωρίς έχει εκκενωθεί ο οικισμός της Φέριζας και ένα οικοτροφείο, το οποίο φιλοξενεί 30 παιδιά. Σημειώνεται, ότι τα τριάντα παιδιά από το οικοτροφείο μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο. Επιπλέον, προειδοποίηση και εντολή να εκκενώσουν τους οικισμούς "Άγιος Παντελεήμονας" και "Άρης Σαρωνίδας" εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέσω του 112.

Με τη φωτιά να είναι ανεξέλεγκτη το 112 έστειλε και νέο μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής τονίζοντας πως πρέπει να εκκενωθεί η Ανάβυσσος. Συγκεκριμένα, ζητά από τους πολίτες που είναι στην Ανάβυσσο να εκκενώσουν για προληπτικούς λόγους οδικώς προς Σαρωνίδα από την λεωφόρο Αναβύσσου – Καραμανλή – Σουνίου.

Οι κάτοικοι των περιοχών όπου μαίνονται τα μέτωπα της πυρκαγιάς, αφού εκκενώσουν τα σπίτια τους μπορούν να κατευθυνθούν στο ξενοδοχείο ALEXANDER BEACH HOTEL στο Μαύρο Λιθάρι όπου μπορούν να παραμείνουν ασφαλείς, όπως ενημέρωσε ο Δήμος Σαρωνικού.

Δείτε εικόνες:

1
 
1
 
1
 
1
 
 
1
 
1
 
1
 
1
 
Πηγή: thetoc.gr
Προσαρμοσμένη αναζήτηση