Φωτιά στην Κερατέα: Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα - Εκκενώθηκαν έξι οικισμοί - Σε επιφυλακή και το Λαύριο [Εικόνες-Βίντεο]

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2020 19:54 Φωτιά στην Κερατέα: Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα - Εκκενώθηκαν έξι οικισμοί - Σε επιφυλακή και το Λαύριο [Εικόνες-Βίντεο]

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη φωτιά στην Κερατέα - Δύο μηνύματα από το 112 προς τους κατοίκους

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι στην Κερατεά, ενώ το πύρινο μέτωπο, με τη βοήθεια των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, κινείται προς την περιοχή της Αναβύσσου και της Παλαιά Φώκαιας.

Την ίδια στιγμή, σε επιφυλακή βρίσκονται και οι τοπικές αρχές στο Λαύριο, καθώς με τη σφοδρότητα των ανέμων η φωτιά μπορεί να εισέλθει και να απειλήσει περιοχές και του δήμου Λαυρεωτικής.

Εκκενώθηκαν οικισμοί

Αρχικά εκκενώθηκε ο οικισμός της Φέριζας και ένα οικοτροφείο που βρίσκεται στην περιοχή ενώ στη συνέχεια κρίθηκε απαραίτητο να εκκενωθεί η Ανάβυσσος, η Παλαιά Φώκαια, η ΑΤΕ, η Δροσιά, το Αγιασμόθι και οι ευρύτερες περιοχές τους. Νωρίτερα είχε δοθεί εντολή εκκένωσης για τους οικισμούς Όλυμπος, Βαλμάς και Άγιος Παντελεήμονας.

Φωτιά στην Κερατέα: Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα - Εκκενώθηκαν έξι οικισμοί - Σε επιφυλακή και το Λαύριο [Εικόνες-Βίντεο]

Επιπλέον, στις φλόγες τυλίχθηκαν και αυτοκίνητα.

1
1
1
1

O ίδιος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε χαρακτηριστικά: "Ο κόσμος να βοηθήσει την κατάσταση και όπου ζητηθεί η απομάκρυνσή του, να υπακούσει και να μην αντιδρά. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και γίνεται επικίνδυνη λόγω της σφοδρότητας των ανέμων και ο κόσμος πρέπει να βοηθήσει σε αυτό που ζητούν οι αρμόδιες Αρχές".

1
1
Έκτακτη σύσκεψη - Σε κατάσταση επιφυλακής και το Λαύριο

Στο μεταξύ, έκτακτη σύσκεψη του συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός. Η σύσκεψη πραγματοποιείται στο δημοτικό κατάστημα Αναβύσσου και πέρα από τα αρμόδια όργανα της Πυροσβεστικής και της Περιφέρειας, μετέχουν ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, αλλά και ο δήμαρχος Λευρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, καθώς με τη σφοδρότητα των ανέμων η πυρκαγιά μπορεί να εισέλθει και να απειλήσει περιοχές και του δικού του δήμου.

1
1

Η φωτιά που ξεκίνησε από την περιοχή Φέριζα στον Δήμο Σαρωνικού, όπως είπε μιλώντας στο OPEN ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, "έχει ήδη κάψει σπίτια και συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. Είναι πολύ μεγάλο το μέτωπο. Αλλού σβήνει αλλού αναζωπυρώνεται η φωτιά. Βγάζουμε κόσμο από τα σπίτια του. Δεν έχω εικόνα ακριβώς γιατί ο καπνός είναι πάρα πολύς. Ο αέρας είναι τόσο ισχυρός που δεν μπορούμε να ζυγώσουμε".

Μήνυματα εκκένωσης από το "112" - Που πάνε οι κάτοικοι

Μετά την εκκένωση του οικισμού της Φέριζας και του οικοτροφείου, με μήνυμα του "112" εκκενώθηκαν οι οικισμοί "Άγιος Παντελεήμονας" και "Άρης Σαρωνίδας".

Με τη φωτιά να μαίνεται ανεξέλεγκτη το 112 έστειλε και νέο μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής ζητώντας από τους πολίτες που είναι στην Ανάβυσσο να εκκενώσουν για προληπτικούς λόγους οδικώς προς Σαρωνίδα από την λεωφόρο Αναβύσσου – Καραμανλή – Σουνίου.

Να σημειωθεί πως 30 παιδιά από το οικοτροφείο μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο, ενώ οι κάτοικοι των περιοχών όπου μαίνονται τα μέτωπα της πυρκαγιάς, αφού εκκενώσουν τα σπίτια τους μπορούν να κατευθυνθούν στο ξενοδοχείο ALEXANDER BEACH HOTEL στο Μαύρο Λιθάρι όπου μπορούν να παραμείνουν ασφαλείς, όπως ενημέρωσε ο Δήμος Σαρωνικού.

112
1
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 40 άνδρες με 16 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου, δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα. Τα εναέρι μέσα θα επιχειρούν μέχρι τη δύση του ηλίου.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχώρησε η Αστυνομία στην ευρύτερη περιοχή. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

- Στη λεωφόρο Καραμανλή, από το ύψος της Λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου (ύψος Grand Resort), στο ρεύμα κυκλοφορίας από Αθήνα προς Σούνιο (αναστροφή οχημάτων προς Αθήνα)

- Στη Λεωφόρο Καραμανλή από το ύψος της Λεωφόρου Λαυρίου (αναστροφή οχημάτων προς Αθήνα).

- Στη Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου από το ύψος της οδού Αγίας Φωτεινής στο ρεύμα κυκλοφορίας από Σούνιο προς Αθήνα (αναστροφή οχημάτων προς Σούνιο).

1
Άνεμοι 7 μποφόρ

Να σημειωθεί πως στην περιοχή πνέει πολύ ισχυρός βόρειος άνεμος που στη διάρκεια της ημέρας ξεπερνά κατά περιοχές τα 7 μποφόρ.

Δείτε εικόνες:

1
1
1
1
1
1
1
1

πηγή: thetoc.gr
Προσαρμοσμένη αναζήτηση