Επικοινωνία Μητσοτάκη - Μέρκελ: Η Γερμανία θα υποδεχτεί προσφυγόπουλα από τη Μόρια

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020 22:48 Επικοινωνία Μητσοτάκη - Μέρκελ: Η Γερμανία θα υποδεχτεί προσφυγόπουλα από τη Μόρια

Μετά την καταστροφική φωτιά στο ΚΥΤ της Μόριας, Μητσοτάκης και Μέρκελ συμφώνησαν σε μεταφορά προσφυγόπουλων στη Γερμανία

Επικοινωνία με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ είχε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την καταστροφική φωτιά στη Μόρια, με την κα. Μέρκελ, να ζητά να ενημερωθεί από τον Έλληνα πρωθυπουργό για την κατάσταση που επικρατεί στη δομή φιλοξενίας της Λέσβου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Καγκελάριος ρώτησε τον κ. Μητσοτάκη πώς θα μπορούσε να συμβάλει η Γερμανία στην αποσυμφόρηση της κατάστασης στη Μυτιλήνη, με τον κ. Μητσοτάκη να της ζητά να φιλοξενήσουν παιδιά προσφύγων που δεν έχουν πού να μείνουν μετά την πύρινη λαίλαπα.

Τελικά, η Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη μιας γαλλογερμανικής πρωτοβουλίας για την υποδοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανήλικων μεταναστών που ζούσαν στο ΚΥΤ της Μόριας, το οποίο καταστράφηκε από την πυρκαγιά.

"Η Γερμανία και η Γαλλία θα συμμετάσχουν, ελπίζω και άλλες χώρες μέλη" της ΕΕ, είπε η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο.

Η καγκελάριος εκτίμησε ότι η τραγωδία στον καταυλισμό της Μόριας θα πρέπει να ωθήσει τις χώρες της ΕΕ να καταλήξουν "επιτέλους" σε μια κοινή μεταναστευτική πολιτική, η οποία σήμερα "δεν υπάρχει".

Μητσοτάκης - Μέρκελ
Αλληλεγγύη Μακρόν μετά την φωτιά στη Μόρια

Την αλληλεγγύη του για την φωτιά στη Μόρια εξέφρασε και ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν κατά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στην Κορσική.

Αμέσως μετά το τετ α τετ, ο Μακρόν έκανε την εξής ανάρτηση στο Twitter: "Χαίρομαι που ξαναβρίσκω τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη σύνοδο κορυφής Med7, που φιλοξενεί η Γαλλία στο Αζαξιό. Οι συζητήσεις μας για τη στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας ήταν καρποφόρες. Του εξέφρασα την πλήρη αλληλεγγύη μας μετά τη φωτιά της Μόριας".

Υποδοχή προσφυγών από τη Μόρια θέλει και ο Αυστριακός Ομοσπονδιακός Πρόεδρος

Την υποδοχή από την Αυστρία, προσφύγων από την κατεστραμμένη από τη φωτιά, δομή υποδοχής προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου, ζητά με αναρτήσεις του απόψε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Αυστρίας Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, τονίζοντας ότι "πρόσφυγες στη Μόρια και ιδιαίτερα παιδιά χωρίς γονείς, χρειάζονται τώρα τη βοήθεια μας, και η Αυστρία έχει μία μακρά παράδοση να βοηθά τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, και διαθέτει το μεγαλείο και τον ανθρωπισμό να κάνει τώρα το σωστό".

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση