Εικόνες από ψηλά από το καμένο Κέντρο Υποδοχής στη Μόρια – Μαυρίλα και μυρωδιά καμένου παντού

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020 11:07 Εικόνες από ψηλά από το καμένο Κέντρο Υποδοχής στη Μόρια – Μαυρίλα και μυρωδιά καμένου παντού

Στους δρόμους και τα νεκροταφεία κοιμούνται πρόσφυγες και μετανάστες

Καμένη γη άφησαν πίσω τους οι φωτιές που ξέσπασαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια. Οι εικόνες που τράβηξε από ψηλά ο φωτογραφικός φακός δείχνουν την ολοκληρωτική καταστροφή. Παντού καμένα, παντού μαυρίλα.

Πάνω από 12.000 πρόσφυγες και μετανάστες ζουν την απόλυτη βαρβαρότητα. Ολόκληρες οικογένειες περιφέρονται στους δρόμους της Λέσβου και κοιμούνται άλλοι στους δρόμους, κι άλλοι στα νεκροταφεία. Αβοήθητοι, απελπισμένοι, πασχίζουν να βρουν τα βασικά: φαγητό, νερό, στέγη.

Και όλα αυτά εν μέσω πανδημίας που καθιστά ανέφικτες τις αποστάσεις και τη χρήση μάσκας, μετατρέποντας την κατάσταση σε μια υγειονομική βόμβα.

Η Λέσβος θα παραμείνει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 4 μήνες. Η πρωτεύουσα του νησιού θυμίζει πεδίο πολέμου. Κλούβες ΜΑΤ, θωρακισμένα οχήματα ρίψης νερού «Αίας» και περιπολικά, αποβιβάστηκαν σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Μυτιλήνης σε μια προσπάθεια να μη δημιουργηθούν ξανά επεισόδια.

Δείτε τις φωτογραφίες:

πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση