Λέσβος: Πετροπόλεμος και χημικά στους δρόμους με ΜΑΤ και μετανάστες [εικόνες]

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2020 12:51 Λέσβος: Πετροπόλεμος και χημικά στους δρόμους με ΜΑΤ και μετανάστες [εικόνες]

"Όχι" από το Δήμο Μυτιλήνης στη νέα δομή στον Καρά-Τεπέ.

Με διαδηλώσεις χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στο τμήμα της εθνικής οδού Μυτιλήνης - Θερμής, όπου έχουν εγκλωβιστεί, ξεκίνησε η σημερινή τέταρτη μέρα μετά τη φωτιά που κατέκαψε τον καταυλισμό του ΚΥΤ της Μόριας. Όπως διαφαίνεται, οι πρόσφυγες και μετανάστες δεν δέχονται να μπουν στον νέο, υπό κατασκευή, καταυλισμό και ζητούν να τους επιτραπεί να φύγουν από το νησί.

Λέσβος: Πετροπόλεμος και χημικά στους δρόμους με ΜΑΤ και μετανάστες [εικόνες]

Ήδη έχουν φθάσει τα ΜΑΤ και επικρατούν σκηνές χάους με τους πρόσφυγες να τρέχουν για να απομακρυνθούν κρατώντας παιδιά στα χέρια τους από τον τόπο των επεισοδίων. Επικρατεί αποκνικτική ατμόσφαιρα και όλοι τρέχουν χωρίς προορισμό στην ουσία ενώ οι οικογένειες έχουν καθήσει στις άκρες των δρόμων.

Λέσβος
Λέσβος

Σημειώνεται, επίσης, το ανησυχητικό φαινόμενο των εμπρησμών όπως η σημερινή φωτιά, περίπου στις 10.30 το πρωί, σε καλαμιώνα δίπλα σχεδόν στο μπλόκο της Αστυνομίας που δεν επιτρέπει στους διαδηλωτές να κινηθούν προς την πόλη. Η φωτιά σβήστηκε με ρίψεις νερού από δασοπυροσβεστικά αεροπλάνα, αφού η πρόσβαση δασοπυροσβετικών οχημάτων δεν ήταν δυνατή.

Λέσβος

Στο μεταξύ, με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι εργασίες για την τοποθέτηση των σκηνών στον χώρο του πεδίου βολής του Καρά Τεπέ. Σε αυτές, από αργά χθες το απόγευμα, συμμετέχουν και οι Ένοπλες Δυνάμεις γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Λέσβος

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών με επιστολή της στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας ζητά να μην εμπλακούν οι Ένοπλες Δυνάμεις στο στήσιμο του καταυλισμού. Διαμαρτυρίες υπάρχουν, επίσης, και από τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΚΥΤ, επειδή συμμετέχουν στη μεταφορά σκηνών με ελικόπτερα και στο στήσιμο σκηνών.

Λέσβος
"Όχι" από το Δήμο Μυτιλήνης στη νέα δομή στον Καρά-Τεπέ

Ο Δήμος Μυτιλήνης, διά του Δημάρχου Στρατή Κύτελη, έχοντας την συμπαράσταση όλων των δημοτών, εκφράζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση όλων, να εμποδίσει με κάθε τρόπο τη λειτουργία του αίσχους του ΚΥΤ Μόριας.

"Ο κύβος ερρίφθη" οριστικά για το θέμα αυτό και καλό είναι όλοι οι αρμόδιοι να το συνειδητοποιήσουν και να συνεργαστούν, χωρίς την προοπτική αυτή στη σκέψη τους.

Η ανακοίνωση:

Δυστυχώς, έγκυρες πληροφορίες που ήρθαν σε γνώση μας, μας ενημερώνουν ότι, εντός των Κυβερνητικών προθέσεων, είναι να λειτουργήσει προσωρινά ως χώρος εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών το Πεδίο Βολής του Καρά Τεπέ. Η άποψη αυτή, αν και γνώμη του Περιφερειακού Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, μας βρίσκει αντίθετους. Οι προτάσεις του Δήμου για την αποσυμφόρηση και την απομάκρυνση των προσφύγων και μεταναστών από κατοικημένες περιοχές και από το νησί, που είχαν και τη σύμφωνη γνώμη του τοπικού Βουλευτή και Β’ Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, δεν εισακούστηκαν.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση