Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορωνοϊός - Λέσβος: 12 κρούσματα στο Καρά Τεπέ - Δέκα νέα, μόλις δύο από τους 35 που είχαν εντοπιστεί

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020 10:29 Κορωνοϊός - Λέσβος: 12 κρούσματα στο Καρά Τεπέ - Δέκα νέα, μόλις δύο από τους 35 που είχαν εντοπιστεί

Τα δυο κρούσματα είναι από τους 35 θετικούς αλλοδαπούς που ψάχνει η αστυνομία στη Λέσβο και οι 10 νέα περιστατικά.

Ενώ προχωρούν οι εργασίες στο προσωρινό κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης Λέσβου, αυξάνονται σταθερά τα θετικά κρούσματα που διαπιστώνονται στους ελέγχους που γίνονται σε αιτούντες άσυλο στον Καρά Τεπέ κατά την είσοδό τους στον προσωρινό καταυλισμό.

Σήμερα διαπιστώθηκαν 12 θετικά, εκ των όποιων τα δύο είναι από τους 35 θετικούς αλλοδαπούς που ψάχνει η αστυνομία και τα δέκα νέα περιστατικά.

Έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαμόρφωση χώρων διοίκησης στην είσοδο του νέου κέντρου, χώρου για τη διενέργεια ελέγχων για COVID-19, καθώς και ειδικού χώρου υγειονομικής απομόνωσης των κρουσμάτων.

Επισημαίνεται ότι η διαδικασία εισόδου στο κέντρο προϋποθέτει την πλήρη καταγραφή των προσωπικών στοιχείων των επωφελούμενων, καθώς και τη διενέργεια του σχετικού ελέγχου για COVID-19.

Η εγκατάσταση των προσφύγων

Επιπλέον, έχουν, μέχρι στιγμής, εγκατασταθεί περισσότεροι από 300 επωφελούμενους (οικογένειες και ευάλωτες ομάδες) σε σκηνές, ενώ η επανέναρξή της διαδικασίας καταγραφής και εισόδου έχει λάβει χώρα από τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς το κέντρο για λόγους ασφαλείας θα παραμένει κλειστό καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Το υπουργείο αναφέρει ότι η διαδικασία τροφοδοσίας και παροχής πόσιμου νερού λαμβάνει χώρα ομαλά. Επιπροσθέτως, καταλήγει, έχει πραγματοποιηθεί χαρτογράφηση των σκηνών, ενώ η τοποθέτηση των επωφελούμενων σε σκηνές πραγματοποιείται με βάση την εθνικότητά τους.

Πηγή: thetoc.gr