Δίκη για τη δολοφονία Μακρή: Ένοχοι και οι δύο κατηγορούμενοι - Αναμένονται οι ποινές

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020 15:00 Δίκη για τη δολοφονία Μακρή: Ένοχοι και οι δύο κατηγορούμενοι - Αναμένονται οι ποινές (φωτο Intime)

Η απόφαση στη δίκη Μακρή: Ένοχος ο 32χρονος για ανθρωποκτονία. Ένοχος ο 36χρονοςγια απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Την ενοχή των δύο κατηγορουμένων, αδελφών ηλικίας 32 και 36 ετών, Βουλγαρικής υπηκοότητας για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, τον Οκτώβριο του 2018, έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα Βούλας, αποφάσισε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Ένοχος κηρύχθηκε ο 32χρονος για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά μόνας, της παράνομης οπλοφορίας, της παράνομης οπλοχρησίας. Ο 36χρονος κηρύχθηκε ένοχος για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Αναμένεται η απόφαση επί των ποινών.

Το χρονικό της δολοφονίας Μακρή τον Οκτώβριο του 2018 στη Βούλα

Η πολύκροτη δίκη για τη δολοφονία που έγινε τον Οκτώβριο του 2018 έξω από το σπίτι του επιχειρηματία στο Πανόραμα της Βούλας, ξεκίνησε την 1η Ιουλίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Διαρκώς παρούσα ήταν η σύζυγος του δολοφονηθέντος επιχειρηματία και μητέρα δύο παιδιών Βικτώρια Καρύδα.

"Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη ότι θα κάνει ορθά τη δουλειά της, όπως άλλωστε έκανε και η Ελληνική Αστυνομία. Στο δικαστήριο θα πάρουν αυτό που τους αξίζει", είχε δηλώσει πρόσφατα όταν ρωτήθηκε τι περιμένει από την εκδίκαση της υπόθεσης.

Οι σκληρές εικόνες της εν ψυχρώ εκτέλεσης του επιχειρηματία συζύγου της πάγωσαν ολόκληρη τη χώρα. Τον Οκτώβριο του 2018, ο Γιάννης Μακρής, δέχεται βροχή από σφαίρες και αφήνει την τελευταία του πνοή, μόνος και αβοήθητος, έξω από το σπίτι του στη Βούλα.

Η δολοφονική επίθεση είχε καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας. Μάλιστα οι Αρχές μετά την εξέταση του βίντεο είχαν οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για "εισαγόμενο" εκτελεστή.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας που ασχολήθηκαν με την υπόθεση είχαν εντοπίσει συνολικά έξι κάλυκες από το σημείο ενώ οι δράστες είχαν χρησιμοποιήσει για την εκτέλεση του "συμβολαίου θανάτου" ένα πιστόλι 9mm, με τέσσερις από τις σφαίρες να βρίσκουν το θύμα στην ωμοπλάτη, στον θώρακα και στην κοιλιά.

Την καταδίκη των κατηγορουμένων είχε ζητήσει με δηλώσεις της και η χήρα του επιχειρηματία, Βικτώρια Καρύδα, η οποία καθημερινά παρακολουθούσε τη δίκη. "Δεν θα φύγω από την Ελλάδα. Γιατί να φύγω από το σπίτι μου; Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα" ήταν οι πρώτες δηλώσεις της δύο μήνες μετά τη δολοφονία του συζύγου της. Από την πρώτη στιγμή έδειχνε αποφασισμένη να αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο τα γεγονότα, όπως κατά πρόσωπο αντιμετώπισε και τους δράστες της δολοφονίας του άνδρα της.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση