Κίνηση αποσυμφόρησης: Η Γερμανία θα υποδεχθεί 1.500 πρόσφυγες από τη Μόρια

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020 12:04 Κίνηση αποσυμφόρησης: Η Γερμανία θα υποδεχθεί 1.500 πρόσφυγες από τη Μόρια

Οικογένειες και παιδιά από τη Μόρια θα εγκατασταθούν σε γερμανικό έδαφος.

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ σχεδιάζουν να υποδεχθούν περίπου 1.500 πρόσφυγες από τα ελληνικά νησιά, μετέδωσε σήμερα το Γερμανικό Πρακτορείο (DPA).

Σύμφωνα με πολιτικούς που ασχολούνται με την εσωτερική πολιτική και τους οποίους επικαλείται το DPA, οι πρόσφυγες αυτοί θα είναι οικογένειες με παιδιά.

Η Άνγκελα Μέρκελ ήταν σε επαφή με τον υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ και συναντήθηκε με περιφερειακούς δημάρχους για τη μετεγκατάσταση μερικών από τους άστεγους πλέον κατοίκους της Μόριας, δήλωσαν τις προάλλες στο Γερμανικό Πρακτορείο μέλη της κυβερνώσας Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) έπειτα από συνομιλίες υψηλόβαθμων κομματικών αξιωματούχων.

Το Γερμανικό Πρακτορείο επισήμανε ακόμα πως η γερμανική κυβέρνηση εξακολουθεί να επικεντρώνει σε μια κοινή ευρωπαϊκή λύση στην ανθρωπιστική κρίση.

Εβδομήντα ασυνόδευτα παιδιά θα μετεγκατασταθούν από την Ελλάδα στη Βουλγαρία

Εν τω μεταξύ συνολικά 70 ασυνόδευτα παιδιά θα μετεγκατασταθούν από την Ελλάδα στη Βουλγαρία, όπως προέκυψε από τηλεφωνική επικοινωνία του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης & Ασύλου, Γιώργου Κουμουτσάκου, με τον υπουργό Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Χρίστο Τερζίσκι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου, κατά την επικοινωνία, που έγινε με πρωτοβουλία της βουλγαρικής πλευράς, ο κ. Τερζίσκι δήλωσε την πρόθεση της Βουλγαρίας να υποδεχτεί επιπλέον 20 ασυνόδευτους πέραν των 50 για τους οποίους είχε δεσμευτεί.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση