Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φουλ… του παρεμπορίου καπνού – Η σύλληψη και τα ευρήματα των Αρχών

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020 21:52 Φουλ… του παρεμπορίου καπνού – Η σύλληψη και τα ευρήματα των Αρχών

Στην σύλληψη ενός αλλοδαπού για παράβαση του Νόμου 2960/2001 «Περί Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα-Λαθρεμπόριο» προχώρησαν οι αρμόδιες Αρχές μετά από επιχείρηση στον Κολωνό.

Η επιχείρηση για το παρεμπόριο πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, 16/09/2020, όταν η ομάδα παρεμπορίου της υποδιεύθυνσης περιπολιών είχε μια πληροφορία για κατάστημα ψιλικών που βρίσκεται στην περιοχή του Κολωνού και πωλούσε παράνομα λαθραία τσιγάρα.

Η ομάδα μετέβη για εξακρίβωση της πληροφορίας και σε νόμιμο αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του καταστήματος, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα 302 πακέτα τσιγάρα και οχτώ συσκευασίες καπνού, που δεν είχαν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης, καθώς και το χρηματικό ποσό των 302 ευρώ. Επίσης, βέθηκαν και τρία διαβατήρια ενός υπηκόου Πακιστάν, όπου δεν δικαιολογούνταν η παρουσία τους στο σημείο. Αμέσως ακινητοποιήθηκε ο υπεύθυνος του καταστήματος ο οποίος έχει γεννηθεί στο Πακιστάν και κατοικούσε στο Περιστέρι.

Ο άνδρας αυτός οδηγήθηκε στο Τ.Α. Κολωνού στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας για παράβαση του Ν.2960/2001 «Περί Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα-Λαθρεμπόριο», ενώ τα πακέτα τσιγάρα, οι συσκευασίες καπνού, τα διαβατήρια και το χρηματικό ποσό κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στο Τ.Α. Κολωνού.

Δείτε τις εικόνες

σύλληψη

Πηγή: Newsit.gr