Κεφαλονιά – Iανός: 100 τόνοι νερού ανά στρέμμα – Χωρίς ρεύμα το 70% του νησιού και καράβια στην στεριά

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 10:58 Κεφαλονιά – Iανός: 100 τόνοι νερού ανά στρέμμα – Χωρίς ρεύμα το 70% του νησιού και καράβια στην στεριά

Εικόνες μεγάλης καταστροφής στην Κεφαλονιά από το πέρασμα του Ιανού. Ειδικά η περιοχή της Αγίας Ευφημίας επλήγη περισσότερο από κάθε άλλη στο νησί. Έπεσαν 100 τόνοι νερού ανά στρέμμα.

Το χτύπημα του Ιανού, του μεσογειακού κυκλώνα που χτυπάει την δυτική Ελλάδα κατέγραψαν κάτοικοι της περιοχής και οι εικόνες είναι αποκαλυπτικές.

Στην Κεφαλονιά σε Αγία Ευφημία, Καραβόμυλο, Ληξούρι και Σκάλα οι κάτοικοι ξύπνησαν σήμερα το πρωί (αν κοιμήθηκαν) και αντίκρισαν αυτές τις εικόνες. Η βροχή δεν έχει σταματήσει και ούτε προβλέπεται για τις επόμενες ώρες. Ο μετεωρολογικός σταθμός Φαρακλάτων κατέγραψε ότι έπεσαν 100 τόνοι νερού ανά στρέμμα!

Σε όλο το νησί της Κεφαλονιάς από νωρίς το πρωί υπάρχουν προβλήματα ηλεκτροδοτησης σε πολλές περιοχές, καθώς έχουν σπάσει πυλώνες ρεύματος. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ληξουρίου Γιώργο Κατσιβέλη, το 70% της Κεφαλονιάς είναι αυτή τη στιγμή χωρίς ρεύμα. Αιτία η πτώση δέντρων αλλά και πυλώνων της ΔΕΗ από τον κυκλώνα. Τα συνεργεία είναι καθηλωμένα λόγω της έντασης των φαινομένων. Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα είπε ότι μπορεί να χρειαστεί μέχρι και 2 ημέρες για να αποκατασταθούν πλήρως οι βλάβες.

Επίσης, έχουν σημειωθεί εκατοντάδες πτώσεις δέντρων και κλαδιών δημιουργώντας προβλήματα και στο οδικό δίκτυο του νησιού.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εμφανίζεται στην Αγία Ευφημια του δήμου Σάμης, όπου η ισχυρή βροχόπτωση σε συνδυασμό με το μεγάλη ένταση των ανέμων δημιούργησε χειμάρρους με λάσπες και φερτα υλικά.

Επίσης στην ίδια περιοχή, σύμφωνα με πληροφορίες από τον δήμο, οι ισχυροί άνεμοι, που κατά την διάρκεια της νύχτας έφθασαν τα 11 μποφόρ, έβγαλαν τρία ιστιοφόρα στη στεριά και μέσα στο λιμάνι έχουν βυθιστεί τουλάχιστον άλλα τέσσερα. Στη Αγία Ευφημια, από τον χείμαρρο που δημιουργήθηκε υπήρξε εισροή υδάτων σε καταστήματα.

Δείτε τα βίντεο 

Δείτε και εικόνες από την περιοχή 

πηγή: Kefaloniapress.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση