Σύψας: "Στο τραπέζι οριζόντιο lockdown στην Αττική - Ξεφεύγει η κατάσταση"

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 11:15 Σύψας: "Στο τραπέζι οριζόντιο lockdown στην Αττική - Ξεφεύγει η κατάσταση"

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας υποστηρίζει ότι υπήρξε μεγάλη χαλαρότητα στην κοινωνία κάτι που οδήγησε στην αύξηση των κρουσμάτων και της διασποράς του κορονοϊού.

Για κρίσιμη κατάσταση με την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα έκανε λόγο ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Ο κ. Σύψας, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής 18/9 στο Open TV, τόνισε ότι «η επιδημία πήρε μία απότομη ανοδική πορεία» και πρόσθεσε ότι είμαστε «ένα βήμα πριν από το lockdown».

Ο λοιμωξιολόγος επεσήμανε ότι «έχουμε μεγάλη διασπορά του ιού» και πρόσθεσε ότι «η Αττική είναι πιο κοντά σε λήψη νέων μέτρων», προεξάρχουσας της απαγόρευσης κυκλοφορίας. «Ενδεχομένως θα ληφθούν περιορισμοί στην κυκλοφορία στην Αττική» δήλωσε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας ότι «η κατάσταση δεν είναι καλή. Τα σχολεία είναι το τελευταίο που θα φτάσουμε. Θα προτιμούσα να να λειτουργούν κανονικά».

Έκανε, δε, έκκληση στους ηλικιωμένους και δη παππούδες και γιαγιάδες «να μην αγκαλιάζετε τα παιδιά», τονίζοντας για μία ακόμα φορά ότι «είναι στο τραπέζι το οριζόντιο lockdown».

Δείτε τις δηλώσεις του:

πηγή: news247.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση