Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορωνοϊός: Τρεις θάνατοι μέσα σε λίγες ώρες - Στους 328 οι νεκροί στη χώρα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 14:29 Κορωνοϊός: Τρεις θάνατοι μέσα σε λίγες ώρες - Στους 328 οι νεκροί στη χώρα

Τρεις ακόμη ασθενείς με κορωνοϊό έχασαν τη ζωή τους. Οι δύο στην Αθήνα και ένας στην Θεσσαλονίκη.

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών στη χώρα από την πανδημία του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μέσα σε λίγες ώρες, σήμερα, τρεις ασθενείς κατέληξαν από επιπλοκές του ιού. Οι νεκροί στη χώρα μας φτάνουν πλέον τους 328.

Συγκεκριμένα, κατέληξαν ένας 97χρονος και μία 89χρονη που νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο "Σωτηρία", καθώς και ένας 63χρονος στη Θεσσαλονίκη, σε κλινική ΜΕΘ στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Και οι τρεις έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 359 κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 212 εντοπίστηκαν στην Αττική. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 14400, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

  • 2500 (17.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6070 (42.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 69 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 21 (30.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 178 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Από τα 359 σημερινά κρούσματα τα 322 είναι εγχώρια. Τα 21 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 11 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας. Ανησυχία προκαλεί το νέο "μαύρο" ρεκόρ στην Αττική με 212 μολύνσεις.

Νέα μέτρα στην Αττική

Σήμα συναγερμού, ειδικά για την Αττική και συγκεκριμένα δημοτικά διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας, έστειλαν στη διάρκεια της σημερινής τακτικής σύσκεψης για την πορεία της επιδημίας ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

"Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εφαρμόσει επιπλέον μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στην Αττική", δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

"Είμαι απολύτως έτοιμος, μετά από τη σχετική εισήγηση και της Επιτροπής σήμερα, να πάρουμε και κάποια πρόσθετα μέτρα όσον αφορά τις δημόσιες συναθροίσεις, την αναστολή πολιτιστικών εκδηλώσεων για 14 ημέρες, μέτρα τα οποία να ενθαρρύνουν την τηλεργασία και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, ώστε να περιορίσουμε τις περιττές μετακινήσεις", ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: thetoc.gr