Σάλος στη Ρόδο: Νέες μηνύσεις εις βάρος του γυναικολόγου που καταγγέλθηκε για βιασμό

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020 10:11 Σάλος στη Ρόδο: Νέες μηνύσεις εις βάρος του γυναικολόγου που καταγγέλθηκε για βιασμό

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Ρόδου από τις καταγγελίες για τη δράση μαιευτήρα - γυναικολόγου νοσηλευτικού ιδρύματος. Τον γυναικολόγο, που αρχικά κατήγγειλε μια 55χρονη μητέρα τεσσάρων παιδιών και γιαγιά δύο εγγονών για τα αδικήματα του βιασμού, της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας, της κατάχρησης ανικάνου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη και επιπλέον για έργω εξύβριση, μήνυσαν την Παρασκευή ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου κι άλλες γυναίκες.Η υπόθεση έχει προκαλέσει πανελλήνιο σάλο ενώ τεράστια εντύπωση, πέρα από τα καταγγελλόμενα της 55χρονης, προκαλεί το γεγονός πως αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης από τη «δημοκρατική», τόσο στο διαδίκτυο, όσο και στα γραφεία της εφημερίδας αλλά και σε άλλα μέσα που αναμετέδωσαν την είδηση, έγιναν επώνυμες καταγγελίες από γυναίκες, που ισχυρίζονται ότι έτυχαν ανάλογης συμπεριφοράς από γυναικολόγο ιατρό, τον οποίον κατονομάζουν.

Χθες ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου η δικηγόρος κ. Μύριαμ Τομαρά, σε συνέχεια της πρώτης μηνύσεως που υπέβαλαν οι δικηγόροι κ.κ. Στέλιος Αλεξανδρής και Εύη Αρνιθενού, υπέβαλε ακόμη τρεις μηνύσεις και ζήτησε αρμοδίως να συσχετιστούν όλες με την υπό διερεύνηση πρώτη υπόθεση. Η πρώτη αφορά σε μια 31χρονη έγγαμη αλλοδαπή. Η γυναίκα διατείνεται ότι κατά τις ημέρες που ακολούθησαν το Πάσχα του 2020 εμφάνισε συμπτώματα ουρολοίμωξης και έκλεισε ραντεβού στο νοσηλευτικό ίδρυμα με τον διαθέσιμο τότε γυναικολόγο. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε τις πρώτες ημέρες του Μαΐου 2020. Όταν μπήκε στο γραφείο περιέγραψε στον ιατρό τα συμπτώματά της και όπως διατείνεται, εκείνος επέμεινε ότι πρέπει να εξεταστεί και κολπικά. Όπως περιγράφει, κάθισε στην γυναικολογική καρέκλα και εκείνος αντί να χρησιμοποιήσει την ειδική ιατρική κεφαλή για τον κολπικό υπέρηχο, όπως όλοι οι άλλοι γυναικολόγοι κάνουν, έβαλε το χέρι του στον κόλπο της και άρχισε με τα δάχτυλά του να κάνει έντονες κινήσεις οι οποίες ξεκάθαρα αφορούσαν, όπως διατείνεται, ερωτική πράξη. Η γυναίκα ισχυρίζεται ότι στις διαμαρτυρίες της, τής είπε ότι το έκανε προκειμένου να δει αν έχει κάποιον πολύποδα ενώ όταν τινάχθηκε από την καρέκλα, εκείνος, όπως ισχυρίζεται, την έπιασε επίμονα, αντιλήφθηκε ότι το γεννητικό όργανο του ήταν σε στύση και πήγε να την φιλήσει. Όταν διαμαρτυρήθηκε της είπε ότι τον παρεξήγησε και την παρέπεμψε στο ουρολογικό τμήμα λέγοντάς της ότι τελικά έχει ουρολοίμωξη.

Η δεύτερη μήνυση υποβλήθηκε από μια ημεδαπή. Ισχυρίζεται ότι στις αρχές Μαρτίου του 2017 ξεκίνησε η εγκυμοσύνη της όταν ήταν 29 ετών. Τότε αναζήτησε έναν γυναικολόγο και της πρότειναν τον μηνυόμενο. Διατείνεται ότι πραγματοποίησε δυο επισκέψεις στις 14 και 21 Μαρτίου συνοδευόμενη από τον σύζυγό της. Η επόμενη επίσκεψη προγραμματίστηκε για τις 31 Μαρτίου 2017 όπου και πήγε μόνη της καθόσον ο σύζυγος της εργαζόταν. Στην αρχή, όπως υποστηρίζει, την εξέτασε κάνοντάς της κολπικό υπέρηχο με την ειδική ιατρική κεφαλή. Κατόπιν τούτου και χωρίς γάντια, κάτι που της έκανε εντύπωση, την άγγιξε με τα γυμνά του χέρια βάζοντας τα δάχτυλά του βίαια στον κόλπο της και κάνοντας ρυθμικές κινήσεις που αποτελούσαν, όπως διατείνεται, ξεκάθαρα σεξουαλική πράξη. Η γυναίκα διατείνεται ότι πονούσε αφόρητα και ότι σηκώθηκε απότομα από την καρέκλα. Εκείνος, όπως ισχυρίζεται, την τράβηξε στην αγκαλιά του, την φίλησε στον λαιμό, άγγιξε τα οπίσθια της και της είπε «είσαι γλυκούλα». Όπως περιγράφει εκείνη σε σοκ του ψέλλισε ότι πρέπει να φύγει και εξαφανίστηκε αμέσως.

Η τρίτη μήνυση υποβλήθηκε από μια 35χρονη αλλοδαπή, η οποία ισχυρίζεται πως στις αρχές Οκτωβρίου του 2016 και σε ηλικία 35 ετών εμφάνισε σοβαρή κολπική αιμορραγία και έπρεπε εσπευσμένα να επισκεφθεί γυναικολόγο. Ο προσωπικός της γιατρός είχε αποβιώσει και απευθύνθηκε στον μηνυόμενο. Το πρόβλημά της, όπως περιγράφει, ήταν σύνθετο και είχε αναζητήσει ιατρικές συμβουλές και από άλλους γυναικολόγους. Κάποια στιγμή όμως η αιμορραγία της έφτασε να είναι καθημερινή και διαρκής και της σύστησαν τον εν λόγω γιατρό. Όταν εμφανίστηκε για την εξέταση και κάθισε στην ιατρική γυναικολογική καρέκλα όλως περιέργως, όπως διατείνεται, δεν χρησιμοποίησε την ειδική ιατρική κεφαλή για τον κολπικό υπέρηχο αλλά την έκανε με το χέρι του το οποίο τοποθέτησε στον κόλπο της και άρχισε να το κινεί ρυθμικά και επίμονα. Η γυναίκα διατείνεται ότι στις διαμαρτυρίες της, της είπε ότι έτσι πρέπει να γίνει η εξέταση για να χαλαρώσει γιατί ήταν πολύ σφιγμένη και ότι υπέστη αφόρητους πόνους. Όπως ισχυρίζεται πετάχτηκε απότομα από τον πόνο και είδε το παντελόνι του ξεκούμπωτο και εκείνον να έχει το χέρι του στην περιοχή του γεννητικού του οργάνου. Της δικαιολογήθηκε, όπως ισχυρίζεται, πως ήταν πριν στην τουαλέτα και ξέχασε να κουμπώσει το παντελόνι του. Η γυναίκα υποστηρίζει ότι εκείνη τη στιγμή έβαλε τα κλάματα και ήρθε κοντά της, την αγκάλιασε και πήγε να την φιλήσει. Υποστηρίζει ότι τον έσπρωξε μακριά, του φώναξε κι εκείνος, όπως διατείνεται, απάντησε «με παρεξήγησες, ήθελα να σου σκουπίσω τα δάκρυα». Μετά της είπε ότι θα την χειρουργούσε για να γίνει καλά και ότι φοβήθηκε να πει κάτι γιατί σκέφθηκε ότι δεν θα χειρουργηθεί μετά από μια τέτοια αποκάλυψη από κανένα.

Πηγή: dimokratiki.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση