Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φυλάκιση 6 μηνών στον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ για την "βόλτα" του κρατούμενου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020 16:28 Φυλάκιση 6 μηνών στον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ για την "βόλτα" του κρατούμενου

Αθωώθηκε για την κατηγορία της απελευθέρωσης κρατούμενου, αλλά ένοχος για παράβαση καθήκοντος - Πλέον η υπόθεση θα κριθεί στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο

Αθώος για τις δύο πρώτες κατηγορίες σχετικά με την απελευθέρωση κρατουμένου κρίθηκε ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ που σήμερα δικάστηκε γιατί, τον περασμένο Νοέμβριο, έβγαλε κρατούμενο από το κρατητήριο όπου βρισκόταν στο πλαίσιο σύλληψης μετά από ελέγχους για ηχορρύπανση. Ο αξιωματικός κρίθηκε ένοχος ωστόσο, για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι μηνών οπότε πλέον η υπόθεση θα κριθεί στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Το δικαστήριο δε δέχθηκε ότι ο αξιωματικός πήρε τον κρατούμενο για να του δώσει πληροφορίες όπως ισχυρίστηκε, αλλά για να τον ανακουφίσει από το στρες της κράτησης.

Στο εδώλιο κάθισε και ο αρχιφύλακας που εκτελούσε χρέη αξιωματικού υπηρεσίας το βράδυ εκείνο. Ο αρχιφύλακας αθωώθηκε για όλες τις αποδιδόμενες κατηγορίες - ελευθέρωση και απόδραση κρατουμένου και παράβαση καθήκοντος.

Σε δηλώσεις της η δικηγόρος του αρχιφύλακα, Αλεξάνδρα Σπανάκη ανέφερε την ικανοποίηση της για την απόφαση του δικαστηρίου, υπογραμμίζοντας ότι ο εντολέας της σε καμία περίπτωση δεν είχε πρόθεση να απελευθερώσει κρατούμενο ή να παραβιάσει το υπηρεσιακό του καθήκον.

Πηγή: cretalive.gr