Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν για διερευνητικές επαφές στην Κωνσταντινούπολη

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020 18:39 Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν για διερευνητικές επαφές στην Κωνσταντινούπολη

Η Ελλάδα και η Τουρκία συμφώνησαν τη διεξαγωγή διερευνητικών επαφών στην Κωνσταντινούπολη.

«Η Ελλάδα και η Τουρκία συμφώνησαν τη διεξαγωγή του 61ου γύρου Διερευνητικών Επαφών, στην Κωνσταντινούπολη, προσεχώς», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ερντογάν: Η Άγκυρα είναι έτοιμη για διερευνητικές – Η Ελλάδα πρέπει να κάνει σημαντικά βήματα

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Σαρλ Μισέλ, πως η Τουρκία είναι έτοιμη για διάλογο αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από την Ελλάδα.

Το πρακτορείο Anadolu αναφέρει πως στη τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο πρόεδρος Ερντογάν, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, τόνισε πως η αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να προστατευτεί με αμοιβαία βήματα και πως η Τουρκία δίνει πάντα έμφαση στον διάλογο και τις διαπραγματεύσεις.

Στη συνέχεια ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε σύμφωνα με το Anadolu πως η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει σημαντικά βήματα, προκειμένου να προχωρήσει η συμφωνία για την έναρξη του διαλόγου.

Παράλληλα,  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε πως μία διάσκεψη με τη συμμετοχή όλων, συμπεριλαμβανομένων των Τουρκοκυπρίων, θα είναι προς κοινό όφελος.

πηγή: newsbeast.gr