Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαρδαλιάς: «Από την Πέμπτη αναστέλλονται όλες οι υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις» (vid)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020 19:03 Χαρδαλιάς: «Από την Πέμπτη αναστέλλονται όλες οι υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις» (vid)

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την αναστολή όλων των υπαίθριων θεατρικών παραστάσεων, σε όλη την Ελλάδα, κατά τη σημερινή ενημέρωση. 

«Βρισκόμαστε σε κρίσιμη φάση στην Αττική και ειδικά στο κέντρο της Αθήνας» τόνισε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά την διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για τις εξελίξεις σχετικά με τον κορωνοϊό και πρόσθεσε ότι «στην περιφέρεια Αττικής προβλέπονται προσωρινά και έκτακτα μέτρα. Προβλέπεται η υποχρέωση του εργοδότη για αξιοποίηση της εξ αποστάσεως εργασίας».

Προσωρινά και έκτακτα μέτρα για την οργάνωση του τόπου και του τρόπου εργασίας

  • 40% τηλεργασία
  • υποχρέωση μόνο σε όποιες περιπτώσεις μπορεί η εργασία να παρασχεθεί με αυτόν τον τρόπο
  • ο εργοδότης πρέπει να προαναγγείλει το προσωπικό που θα εργαστεί εξ'αποστάσεως
  • Σταδιακή προσέλευση και αποχώρηση των εργαζομένων προς και από τον τόπο εργασίας για αποσυμφόρηση των ΜΜΜ

«Από την Πέμπτη αναστέλλονται όλες οι υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις»

Παράλληλα ανακοίνωσε την αναστολή όλων των υπαίθριων θεατρικών παραστάσεων, σε όλη την Ελλάδα, κατά τη σημερινή ενημέρωση. Το μέτρο θα εφαρμοστεί από την Πέμπτη.

Για το ενδεχόμενο ενός lockdown

Όσον αφορά το ενδεχόμενο ενός lockdown τόνισε πως: «Ο σκοπός είναι να μην πάμε σε επόμενα μέτρα, να εφαρμόσουμε με συνέπεια αυτά που έχουν ήδη ανακοινωθεί». Παράλληλα ανέφερε πως το lockdown θα είναι το τελευταίο μέτρο, ωστόσο τόνισε ότι «θεωρώ πως είμαστε αρκετά μακριά από κάτι τέτοιο».

 

Παράλληλα, ενημέρωσε και σχετικά με την νέα ιστοσελίδα που θα ενημερώνει τους πολίτες για τα περιοριστικά μέτρα ανά περιφερειακή ενότητα, την Παρασκευή. Η ιστοσελίδα έχει σκοπό «να μπορεί να ενημερώνεται ο πολίτης για τα μέτρα που ισχύουν σε κάθε περιοχή και τον βαθμό επικινδυνότητας σε κάθε περιοχή».

Μαγιορκίνης: «Σε υψηλά επίπεδα ο αριθμός των νέων διαγνώσεων Covid-19»

Στα μεγάλα αστικά κέντρα σε παγκόσμιο επίπεδο επανέρχεται απειλητικά η επιδημία με δεύτερο κύμα και για την αντιμετώπιση της έχουν ληφθεί περιοριστικά μέτρα, ανέφερε κατά την σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης.

Είπε ότι ο αριθμός των νέων διαγνώσεων στην Ελλάδα παραμένει σε υψηλότερα των 300 ατόμων επίπεδα, για δεύτερη εβδομάδα, χωρίς σημεία υποχώρησης, ενώ ο αριθμός των ατόμων που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη της αναπνοής έχει αυξητικές τάσεις.

Η επίδραση των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί στην Αττική θα φανεί προς το τέλος της επομένης εβδομάδας. Κάλεσε τους άνω των 65 ετών να περιορίσουν τις κοινωνικές τους επαφές, ενώ για τους συγγενείς τους να θεωρούν τους εαυτούς τους ως πιθανούς ασυμπτωματικούς φορείς.

πηγή: gazzetta.gr