Κορωνοϊός: Οι "κόκκινες" γειτονιές της Αθήνας και ο φόβος για νέο lockdown

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 09:23 Κορωνοϊός: Οι "κόκκινες" γειτονιές της Αθήνας και ο φόβος για νέο lockdown (φωτο Intime)

Με μάσκες παντού και με την αγωνία για τους ίδιους και τις οικογένειές τους ζουν οι Αθηναίοι στις επιβαρυμένες περιοχές της πόλης. Αυτόφωρο για τους αρνητές μάσκας.

Η ζωή στην Αθήνα έχει αλλάξει κατά πολύ τους τελευταίους μήνες και αυτό οφείλεται στα πάρα πολλά κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίζονται καθημερινά στην πρωτεύουσα.

Η μάσκα έχει γίνει απαραίτητο αξεσουάρ, το αντισηπτικό πήρε μόνιμη θέση σε τσάντες και πορτοφόλια, ενώ οι αποστάσεις ανάμεσα στους ανθρώπους έχουν μεγαλώσει. Ειδικά στις πιο επιβαρυμένες περιοχές της Αθήνας, η καθημερινότητα έχει γίνει ένας διαρκής αγώνας απέναντι στον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός: Πώς ζουν οι Αθηναίοι στις "κόκκινες" περιοχές

Μετά τα Σεπόλια, την Κυψέλη και τα Πατήσια, στη λίστα προστίθενται και το Περιστέρι, η Καλλιθέα, το Φάληρο και η Πλατεία Αττικής.

Οι κάτοικοι είναι πλέον ιδιαίτερα ανήσυχοι. Στην Πλατεία Βικτωρίας όπου εξακολουθούν να βρίσκονται περίπου 150 άτομα πρόσφυγες και μετανάστες πήγαν χθες άνδρες της αστυνομίας και τους ζήτησαν να απομακρυνθούν και να τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Ο Σπύρος γεννήθηκε και μεγαλώνει τα παιδιά του στα Σεπόλια. Μουσικός στο επάγγελμα στη συμφωνική ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, αποφεύγει να πηγαίνει σε πλατείες, παιδικές χαρές και όπου παρατηρείται συνωστισμός. Ζει σε μια από πλέον επιβαρυμένες περιοχές της Αττικής.

"Είμαστε προσεκτικοί γιατί πρέπει να προφυλάξουμε τους μεγαλύτερους. Δεν πηγαίνω με το μετρό στη δουλειά", λέει στην κάμερα του Mega για το πώς έχει αλλάξει η ζωή του. "Φοράμε μάσκα, όχι συναθροίσεις, όχι συγκεντρώσεις, αποφεύγουμε κλειστούς χώρους και αναμένουμε εντολές".

Κοντά στο εμβληματικό γήπεδο του Τρίτωνα, στα Σεπόλια όπου ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μένει ο Γιώργος. Είναι ξενοδοχοϋπάλληλος και το κύριο θέμα συζήτησης στην περιοχή, όπως αναφέρει στο Mega, είναι η ανησυχία των κατοίκων για τα αυξανόμενα κρούσματα.

"Ο καθένας να έχει ατομική ευθύνη γιατί δεν ξέρουμε πού μπορεί να φτάσει, ένα νέο lockdown θα είναι καταστροφικό".

Από τις πλέον επιβαρυμένες περιοχές της Αττικής είναι τα Σεπόλια. Στο άκουσμα της είδησης αρκετοί κάτοικοι της περιοχής κυκλοφορούν με μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους. Όπως ο 85χρονος Γιώργος Ανανιάδης. Ακούγοντας τη σύσταση της κυβέρνησης έχει περιορίσει τις μετακινήσεις του στο ελάχιστο. "Και στο καφενείο το σκέφτομαι. Πρέπει να προσέχουμε και για τον εαυτό μας και για τους άλλους".

Οι κάτοικοι των περιοχών της Αττικής που είναι στο κόκκινο ζουν με την αγωνία ότι θα είναι οι πρώτοι δήμοι της Αθήνας που ενδεχομένως θα βιώσουν ένα τοπικό lockdown.

Κορωνοϊός: Στο επίκεντρο της πανδημίας η Αττική με 210 νέα κρούσματα - Σε κρίσιμη φάση η Αθήνα

Η Αττική είναι στο επίκεντρο της πανδημίας ήταν το σχόλιο του καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη στη χθεσινή τακτική ενημέρωση για την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα. Στοιχείο που αποδεικνύεται καθημερινά με βάση τα στοιχεία που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ.

Την Τρίτη τα νέα κρούσματα στην Αττική φθάνουν τα 210 περισσότερα από τη Δευτέρα που ήταν 174 στην περιοχή.

Όπως είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης και στο δεύτερο κύμα της επιδημίας ο κορωνοϊός χτυπά ξανά τα αστικά κέντρα. Αναφερόμενος στην Αττική είπε πως μόνο την Τρίτη κατεγράφησαν 210 νέα κρούσματα από τα 346 συνολικά.

Ο επίκουρος καθηγητής σημείωσε ότι η επιδημία στην χώρα μας παραμένει με αυξητικές τάσεις αφού καθημερινά τα κρούσματα ξεπερνούν τα 300, ενώ η Αττική είναι στο επίκεντρο αφού σχεδόν πάνω από τα μισά νέα κρούσματα εντοπίζονται στο Λεκανοπέδιο.

Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων στις 22/09/2020 που δηλώθηκαν 346 επιπλέον κρούσματα. Από τα 318 εγχώρια κρούσματα, τα 23 συνδέονται με γνωστές συρροές.

Αναλυτικότερα:

– 25 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
– 3 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
– 210 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 6 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 10 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
– 19 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή, ενώ 2 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
– 11 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
– 7 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου, εκ των οποίων τα 6 συνδέονται
με γνωστή συρροή
– 9 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή
– 6 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου
– 5 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

– 5 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

– 5 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές
– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας
– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή
-3 κρούσματα στην Π.Ε Χαλκιδικής, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κω
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου
– 2 κρούσματα στην Π.Ε Ξάνθης
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Έβρου
– 1 κρούσμα στην Π.Ε Ηλεία
– 1 κρούσμα στην Π.Ε Θήρας
– 1 κρούσμα στην Π. Ε. Καβάλας
– 1 κρούσμα στην Π. Ε Κεφαλλονιάς
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κορινθίας
– 1 κρούσμα στην Π.Ε Ρεθύμνου
– 1 κρούσμα στην Π.Ε Σερρών

– 3 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση