Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με application στο κινητό θα ενημερώνονται οι πολίτες για τα μέτρα ανά περιοχή

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 11:13 Με application στο κινητό θα ενημερώνονται οι πολίτες για τα μέτρα ανά περιοχή

Η κυβέρνηση ετοιμάζει application για το κινητό με το οποίο θα ενημερώνονται οι πολίτες για τα νέα μέτρα ανά περιοχή κατά της πανδημίας του κορωνοϊού

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε πως ετοιμάζεται εφαρμογή για τα κινητά με την οποία οι πολίτες μέσω του ταχυδρομικού κώδικα θα ενημερώνονται για τα μέτρα που έχουν ληφθεί σε κάθε περιοχή της χώρας.

Ο κ. Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου, επισήμανε ότι η αύξηση των κρουσμάτων στην Αθήνα έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στην κυβέρνηση και τους επιδημιολόγους που εξετάζουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε τοπικά "lock down" στην Αττική ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο που έχει η κάθε περιοχή.

Ωστόσο σύμφωνα με τον εκπρόσωπο η κυβέρνηση αναμένει την αποτελεσματικότητα των νέων μέτρων που άρχισαν να εφαρμόζονται από σήμερα και ανάλογα θα αποφασιστεί αν θα υπάρξουν πιο δραστικά μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μέσος όρος των κρουσμάτων τα 24 έτη

Ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε πως από τα 7.064 τεστ που έχουν διενεργηθεί βρέθηκαν 243 κρούσματα κορονοϊού που θα αποτυπωθούν στα στοιχεία που θα ανακοινώσει σήμερα ο ΕΟΔΥ. "Ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που βρέθηκαν θετικοί είναι στα 24 έτη και πρόκειται, κατά κανόνα, για ασυμπτωματικούς. Τονίζεται ότι υποβλήθηκαν σε τεστ ακόμη 160 άτομα, αστυνομικοί και διοικητικό προσωπικό, και είναι όλοι αρνητικοί".

Παράλληλα επανέλαβε πως η περιφέρεια Αττικής και το κέντρο της Αθήνας βρίσκεται ένα βήμα πριν ανάψει το κόκκινο. "Και το βήμα αυτό οφείλουμε να το αποτρέψουμε. Πήραμε και θα πάρουμε όποια μέτρα χρειαστεί για την προστασία της δημόσιας υγείας. Γιατί, πολύ απλά, η ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά" τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πηγή: thetoc.gr