Κώστας Μπακογιάννης για Μεγάλο Περίπατο: Βγήκε και δεν βγήκε η Πανεπιστημίου - Ξεχάστε την, πάμε για κάτι νέο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 15:01 Κώστας Μπακογιάννης για Μεγάλο Περίπατο: Βγήκε και δεν βγήκε η Πανεπιστημίου - Ξεχάστε την, πάμε για κάτι νέο

Πολλές αλλαγές θα δούμε στον περίφημο Μεγάλο Περίπατο καθώς 4 μήνες μετά και ειδικά στο κομμάτι της Πανεπιστημίου τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμεναν στον Δήμο Αθηναίων.

Ο δήμαρχος της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης παραδέχθηκε ότι “βγήκε και δεν βγήκε”, και ανακοίνωσε ότι μέσα στο 2021 θα ξεκινήσουν νέα έργα για μία μόνιμη, μεγάλης κλίμακας, ανάπλαση της κεντρικής οδικής αρτηρίας της πρωτεύουσας, σε όλο το μήκος της, μέχρι την Ομόνοια.

«Ο Μεγάλος Περίπατος βγήκε και δεν βγήκε. Αυτή είναι η ειλικρινής απάντηση. Αλλά αυτή ήταν και η λογική του έργου. Ήταν να ‘τρέξεις’ μια προσαρμογή, μια προσομοίωση», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Ξεχάστε την Πανεπιστημίου όπως την ξέρατε. Πάμε για κάτι καινούριο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης. Προανήγγειλε ειδικό πολεοδομικό σχέδιο, το οποίο θα τεθεί σε διαβούλευση και για επόμενη φάση που θα περιλαμβάνει τα μόνιμα έργα (τα οποία θα αρχίσουν μέσα στο 2021).

Ο κ. Μπακογιάννης είπε ακόμα: «Έχω φάει πάρα πολύ “ξύλο” για τον Μεγάλο Περίπατο», και υποστήριξε ότι ειδικά στην πανεπιστημίου το έργο ήταν πιλοτικό και προσωρινό, ώστε να δούμε πώς θα λειτουργήσει.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι το έργο –έστω και με την προσωρινή μορφή του– λειτουργεί, ο κ. Μπακογιάννης παραδέχθηκε ότι, σε αντίθεση με το Σύνταγμα και τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Ολγας, η Πανεπιστημίου πάει λιγότερο καλά.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση