Καρά Τεπέ: Πώς θα βγαίνουν από τη δομή οι μετανάστες και οι πρόσφυγες - Ολο το σχέδιο [Βίντεο]

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 16:11 Καρά Τεπέ: Πώς θα βγαίνουν από τη δομή οι μετανάστες και οι πρόσφυγες - Ολο το σχέδιο [Βίντεο]

Ξεκινά "σύστημα περιορισμού των εξερχομένων" από τον Καρά Τεπέ - Τι λέει για τη μαζική έξοδο των αιτούντων άσυλο από τη νέα δομή ο Γενικός Γραμματέας Ασύλου.

Αλλάζουν όλα στον καταυλισμό στο Καρά Τεπέ της Λέσβου, καθώς πλέον όλοι οι διαμένοντες στο στρατόπεδο θα εξέρχονται μετά από προηγούμενη άδεια. Μάλιστα σύμφωνα με δηλώσεις του ΓΓ Μεταναστευτικής Πολιτικής Μάνου Λογοθέτη, η έξοδος θα γίνεται σταδιακά και ανά ομάδες ώστε να μην παρατηρείται το φαινόμενο μεγάλες ομάδες προσφύγων και μεταναστών να βρίσκονται ταυτόχρονα εκτός δομής. Επίσης, όπως επεσήμανε ο κ. Λογοθέτης, όλοι όσοι βγαίνουν από το ΚΥΤ είναι αυτοί έχουν προηγουμένως κάνει τεστ για την ανίχνευση του κορωνοϊού και δεν βγαίνει κανείς αν προηγουμένως δεν έχει ελεγχθεί.

Τα τεστ κορωνοϊού στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ

Συνολικά 7.064 ελέγχους γρήγορου τεστ αντιγόνου (rapid test) για ανίχνευση του κορωνοϊού έχουν πραγματοποιήσει από τις 12 έως και τις 20 Σεπτεμβρίου κλιμάκια του ΕΟΔΥ στη νέα δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο, στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ.

Έχει βρεθεί τριψήφιος αριθμός μολύνσεων ενώ εξετάστηκαν όλοι οι κάτοικοι του κέντρου το οποίο φιλοξενεί περί τους 10.000 ανθρώπους.

Υπενθυμίζεται πως με το νέο προσωρινό ΚΥΤ στο Καρά Τεπέ της Λέσβου συνδέονταν τη Δευτέρα 184 από τα συνολικά 453 επιπλέον κρούσματα που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ τη συγκεκριμένη μέρα .

Ανησυχεί η τοπική κοινωνία για τα κρούσματα κορωνοϊού

"Συμμεριζόμαστε την ανησυχία του κόσμου. Πρέπει να πούμε ότι όσοι εξέρχονται της δομής, είναι όσοι έχουν ελεγχθεί και είναι αρνητικοί σχετικά με τον COVID" απαντά στο "Νησί" ο Γενικός Γραμματέας Ασύλου του υπουργείου Μετανάστευσης, Μάνος Λογοθέτης, σχετικά με την ανησυχία της τοπικής κοινωνίας στο φαινόμενο να κυκλοφορούν πρόσφυγες και μετανάστες στην πόλη της Μυτιλήνης, μαζικά χωρίς μάσκα.

Ειδικότερα ο κ. Λογοθέτης πρόσθεσε:

"Αντιλαμβανόμαστε ότι υπήρξε μια ανησυχία σχετικά με το πλήθος των ανθρώπων που εξέρχονται της δομής. Είναι φυσιολογικό και ανθρώπινο τις πρώτες δύο ημέρες και μετά το κλείσιμο της δομής μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, να έχουμε έναν αυξημένο αριθμό ανθρώπων οι οποίοι εξέρχονται.

Από εδώ και στο εξής όμως έχει ήδη εγκατασταθεί ένα σύστημα, το οποίο επιτρέπει μόνο σε περιορισμένο αριθμό ανθρώπων να εξέρχονται της δομής.

Ελπίζω ότι με αυτό το σύστημα θα δούμε πολύ σύντομα, σήμερα, αύριο, τον σημαντικό περιορισμό των ανθρώπων που εξέρχονται ανά ώρα από τη δομή. Και όταν επιστρέφουν όσοι έχουν αποχωρήσει με άδεια, μόνο τότε θα επιτρέπεται σε άλλους να εξέλθουν".

Η προσωρινή δομή του Καρά- Τεπέ φιλοξενεί περί τους 10.000 ανθρώπους, επεσήμανε ο κ. Λογοθέτης.

ΠΗΓΗ stonisi.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση