Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέρκυρα: "Βομβαρδισμένο" τοπίο η πόλη - Ξεριζώθηκαν δέντρα [εικόνες]

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 11:29 Κέρκυρα: "Βομβαρδισμένο" τοπίο η πόλη - Ξεριζώθηκαν δέντρα [εικόνες]

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που φτάνουν στη δημοσιότητα από την Κέρκυρα με δέντρα να έχουν ξεριζωθεί στην πόλη.

Ο δυνατός άνεμος σε συνδυασμό με την έντονη βροχόπτωση άφησαν πίσω τους προβλήματα κυρίως στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που δημοσιεύονται στις τοπικές ιστοσελίδες από την πλατεία με δέντρα να έχουν ξεριζωθεί αλλά και μαρμάρινα τραπέζια να έχουν σπάσει.

Από τα ξημερώματα σε αρκετές περιπτώσεις έχει παρέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Πολιτική προστασία.

Κέρκυρα: "Βομβαρδισμένο" τοπίο η πόλη - Ξεριζώθηκαν δέντρα [εικόνες]
Πεσμένο δέντρο στην Κέρκυρα

Υπενθυμίζεται πως έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν από το πρωί της Τετάρτης την Κέρκυρα και σε πολλά σημεία σημειώθηκαν σφοδρές καταιγίδες. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού δέχθηκε από το πρωί αρκετές κλήσεις, δύο εξ αυτών στο βόρειο τμήμα του νησιού, ενώ επέμβαση της υπηρεσίας χρειάστηκε και στη Λάκκα των Παξών.

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων ο δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας αποφάσισε το γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις στην Κασσιώπη, να παραμείνει κλειστό, ενώ τα μαθήματα σταμάτησαν σήμερα νωρίτερα από την προκαθορισμένη ώρα στο εν λόγω γυμνάσιο, για λόγους προληπτικούς και ασφάλειας των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού.

Από την έντονη κακοκαιρία που επικρατεί και αυτή την ώρα στο νησί σημειώθηκαν αρκετές πτώσεις δέντρων, κυρίως στον βορρά, ενώ από πτώση δέντρου σε καλώδια της ΔΕΗ, στην περιοχή Βίγγλα Σινιών, διακόπηκε για αρκετή ώρα και η ηλεκτροδότηση στην περιοχή.

Πηγή: Corfutvnews.gr