Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής: Τρεις συλλήψεις "γνώριμων" - Γιάφκα με όπλα και εκρηκτικά στο Κουκάκι

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 12:12 Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής: Τρεις συλλήψεις "γνώριμων" - Γιάφκα με όπλα και εκρηκτικά στο Κουκάκι

Τρεις παλιοί γνώριμοι των Αρχών έπεσαν στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, σε μεγάλη επιχείρηση που είναι σε εξέλιξη.

Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και λίγη ώρα.

Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β) συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί (δύο άνδρες, ηλικίας 38 και 42 ετών αντίστοιχα και μία γυναίκα 36 ετών), οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή όπλων και εκρηκτικών.

Η επιχείρηση ξεκίνησε απογευματινές ώρες της 23-09-2020 και είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ένας εκ των τριών εμπλέκεται στην απαγωγή του εφοπλιστή Μυλωνά, ενώ οι δύο σχετίζονται με ενέργειες της οργάνωσης "Λαϊκοί Αγωνιστές".

Η οργάνωση είχε βάλει τη βόμβα στον ΣΚΑΪ, ενώ είχε επιτεθεί με καλάσνικοφ κατά της οικίας του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι αλλά και κατά της πρεσβείας του Ισραήλ, πάλι με καλάσνικοφ, το 2014.

Στο μικροσκόπιο των αρχών είχαν μπει αρκετά σπίτια - γιάφκες και χτες το απόγευμα η Αστυνομία προχώρησε στη μεγάλη επιχείρηση.

Συνολικά η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προχώρησε σε επιχείρηση σε μία αποθήκη και τέσσερα σπίτια.

Πιο συγκεκριμένα, χτες έγινε έφοδος σε αποθήκη στην οδό Αναστασίου Ζήνη 16, όπου βρέθηκαν πολλά εκρηκτικά για κατασκευή βομβών, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Την αποθήκη, κατά τις ίδιες πληροφορίες, νοίκιαζε ο ένας από τους δύο άνδρες, ο οποίος είχε κατηγορηθεί παλαιότερα και ως συνεργάτης του Βασίλη Παλαιοκώστα.

Ακολούθησε έρευνα σε σπίτι και εκεί συνελήφθη ο δεύτερος άνδρας, επίσης γνώριμος της Αστυνομίας και η φίλη του, καθώς βρέθηκαν δύο πιστόλια. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο άνδρες κινούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Το σπίτι στο Κουκάκι θεωρείται η κεντρική γιάφκα της οργάνωσης.

Αυτήν την ώρα πραγματοποιούνται τέσσερις κατ' οίκον έρευνες, με την ολοκλήρωση των οποίων θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση.

Πηγή: thetoc.gr