Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο «εκδότης» συνεργός του Παλαιοκώστα, τα καλάσνικοφ, τα usb! Η Αντιτρομοκρατική και οι γιάφκες

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 16:43 Ο «εκδότης» συνεργός του Παλαιοκώστα, τα καλάσνικοφ, τα usb! Η Αντιτρομοκρατική και οι γιάφκες

Στα usb που βρέθηκαν σε διαμερίσματα στο Κουκάκι, τα Πετράλωνα αλλά και την οδό Δροσοπούλου στην Κυψέλη, στηρίζει τις ελπίδες της η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, προκειμένου να ανακαλύψει στοιχεία που να συνδέει τους τρεις συλληφθέντες με την οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών».

Στην «κεντρική γιάφκα» όπως χαρακτηρίζεται από την Αντιτρομοκρατική το διαμέρισμα στο Κουκάκι, βρέθηκαν 10 κιλά ζελατοδυναμίτιδα και εκατοντάδες σφαίρες για Καλάσνικοφ αλλά και usb τα οποία ήδη έχουν μεταφερθεί στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ για διερεύνηση.

Ρίχνει… ακτίνες στα ευρήματα η Αντιτρομοκρατική

Επίσης usb βρέθηκαν και σε διαμέρισμα στα Πετράλωνα, όπου διέμενε ένας από τους συλληφθέντες. Σ’ αυτά λοιπόν τα αντικείμενα στηρίζουν τις ελπίδες τους οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, προκειμένου να βρουν στοιχεία που να συνδέουν τους τρεις συλληφθέντες, δυο άνδρες και μια γυναίκα, με την «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», όπως προκηρύξεις και προσχέδια χτυπημάτων.

Παράλληλα οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής εστιάζουν και στο γεγονός του σημαντικού ευρήματος στο διαμέρισμα – γιάφκα του Κουκακίου και δεν είναι άλλο από τις εκατοντάδες σφαίρες Καλάσνικοφ και αυτό γιατί η «ΟΛΑ», στα αρχικά της χτυπήματα, «γάζωνε» κτήρια με Καλάσνικοφ και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2013 τα γραφεία της Ν.Δ. στην Λ. Συγγρού, το Δεκέμβρη του 2013 την κατοικία του Γερμανού Πρέσβη στο Χαλάνδρι και επίσης το Δεκέμβρη του 2014 την Ισραηλινή Πρεσβεία στην Λ. Κηφισίας.

Και από τα δυο χτυπήματα οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής είχαν συλλέξει, κάλυκες αλλά και βολίδες από τα σημεία, τα οποία βέβαια είχαν διερευνηθεί στα βαλλιστικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Ωστόσο και όσον αφορά στις σφαίρες που βρέθηκαν στο διαμέρισμα, παραμένει άγνωστο εάν υπάρχει η δυνατότητα να διαπιστωθεί βαλλιστικά εάν ανήκουν στην παρτίδα των σφαιρών που χρησιμοποίησε η «ΟΛΑ» και κυρίως εάν αυτό είναι ένα επαρκές στοιχείο κατηγορίας, ώστε οι συλληφθέντες να συνδεθούν με την «ΟΛΑ».

Οι έρευνες

Εδώ και 7 μήνες η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία παρακολουθούσε τα δυο άτομα 42 και 38 ετών αντίστοιχα, στα πλαίσια των ερευνών που διεξήγαγε για την «ΟΛΑ».

Τελικά χθες το απόγευμα, έπειτα από παράλληλες επιχειρήσεις, συνελήφθησαν τα τρία άτομα, ανάμεσά τους και η φίλη του 38χρονου, καθώς στο διαμέρισμά του βρέθηκαν δυο πιστόλια.

Όπως διαπιστώθηκε στην συνέχεια, ο 42χρονος από την Θεσσαλονίκη και «δεξί χέρι» του Βασίλη Παλαιοκώστα στην απαγωγή του γνωστού βιομήχανου Γιώργου Μυλωνά, είχε νοικιάσει το διαμέρισμα – γιάφκα στο Κουκάκι χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχεία ταυτότητας, εμφανιζόμενος στην ιδιοκτήτρια ως ιδιοκτήτης εκδοτικού οίκου από την Θεσσαλονίκη και θα το χρησιμοποιούσε ως αποθήκη για τα βιβλία που θα έφερνε στην Αθήνα. Μάλιστα το νούμερο του κινητού που της είχε δώσει για επικοινωνία αντιστοιχεί σε κινητό «φάντασμα», Πακιστανικό δηλαδή.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου.

Πηγή: newsit.gr