Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καστελόριζο: Μυστήριο με τη χρωματισμένη σημαία - Υποψίες για "μισθωμένους" τουρίστες, εκτός από το drone

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020 21:29 Καστελόριζο: Μυστήριο με τη χρωματισμένη σημαία - Υποψίες για "μισθωμένους" τουρίστες, εκτός από το drone

Ενδείξεις και υποψίες για "μισθωμένους" αλλοδαπούς τουρίστες. Έρευνες από κλιμάκιο της Κρατικής Ασφάλειας στο Καστελόριζο.

Ενδείξεις και υποψίες για "μισθωμένους" αλλοδαπούς τουρίστες, που προέβησαν στον χρωματισμό της Ελληνικής Σημαίας στο Καστελόριζο, ερευνά κλιμάκιο αξιωματικών της Κρατικής Ασφάλειας, που ταξίδεψαν στο ακριτικό νησί από την Ρόδο.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι έρευνες για παράξενες διαμονές, αφίξεις και αναχωρήσεις από το Καστελόριζο τις τελευταίες ημέρες.

Καστελόριζο: Μυστήριο με τη χρωματισμένη σημαία - Υποψίες για "μισθωμένους" τουρίστες, εκτός από το drone

Ενδεικτικά, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι την τελευταία 10ετία, έχουν συλληφθεί 12 άτομα, από Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Βουλγαρία και Τουρκία, σε Κω, Κάλυμνο, Ρόδο, Χίο, Λέσβο, Σαμοθράκη και Έβρο, να φωτογραφίζουν και να έχουν στην κατοχή τους υλικό, από στρατιωτικές εγκαταστάσεις ακόμη και στρατιωτικές παρελάσεις σε ελληνικά νησιά.

Κάποιοι από αυτούς ήταν συνταξιούχοι, στρατιωτικοί ή αστυνομικοί, ενώ κάποιοι είχαν εμφανιστεί ως μέλη ΜΚΟ.

ΥΠΕΞ: Άμεση διερεύνηση. οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης

Από την πλευρά του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την προκλητική και απαράδεκτη ενέργεια στο Καστελόριζο.

Η Αθήνα στο μήνυμά της τονίζει ότι τέτοιες ενέργειες δυναμιτίζουν τις προοπτικές αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των δυο χωρών. Η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου καταλήγει ζητώντας από την Άγκυρα άμεση διερεύνηση του περιστατικού ούτως ώστε οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

ΥΠΕΞ

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή προσβολή της Ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο. Τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες αποσκοπούν να δυναμιτίσουν τις προοπτικές αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των δυο χωρών. Αναμένουμε από τις τουρκικές αρχές την άμεση καταδίκη και διερεύνηση του περιστατικού, ώστε οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Αποκαλυπτικό βίντεο - 100 κιλά κόκκινης μπογιάς στην ελληνική σημαία

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, το περιστατικό σημειώθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου, όταν ένα drone που είχε απογειωθεί από το Κας της Τουρκίας έφτασε μέχρι την είσοδο του λιμανιού του Καστελόριζου και έριξε 100 κιλά κόκκινης μπογιάς πάνω σε ελληνική σημαία, που είναι ζωγραφισμένη από την δεξιά πλευρά στην είσοδο στο λιμάνι του νησιού.

Καστελόριζο

Παράλληλα από τα ηχεία που είχε πάνω του το drone, άρχισε να παίζει ο εθνικός ύμνος της Τουρκίας κι αμέσως μετά ακούστηκαν σειρήνες πολέμου. Σύμφωνα με κάτοικο του νησιού, το περιστατικό διήρκησε περίπου πέντε λεπτά.

Σε ό,τι αφορά τις ζημιές στην σημαία, τις αποκατέστησε ο Στρατός λίγη ώρα αργότερα, ενώ τουρκικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για ενέργεια ακροδεξιών.

Πηγή: thetoc.gr