Τι γίνεται με ΕΝΦΙΑ, επιδόματα και αναδρομικά – Όλες οι ημερομηνίες

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020 09:34 Τι γίνεται με ΕΝΦΙΑ, επιδόματα και αναδρομικά – Όλες οι ημερομηνίες

Σήμερα Δευτέρα (28/9) συνεχίζονται οι πληρωμές για τις συντάξεις Οκτωβρίου 2020 από τα ταμεία ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ. Επίσης λήγει η προθεσμία για τον τρίτο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής. Αύριο, Τρίτη (29/9) συνεχίζεται η πληρωμή των συνταξιούχων του δημοσίου, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Την Τετάρτη (30/9) καταβάλλεται η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ ή οι δύο πρώτες δόσεις έως 30/10. Ακόμα πληρώνεται η Τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος. Λήγει η προθεσμία για τις διορθώσεις των αδήλωτων τετραγωνικών.

Την ίδια μέρα λήγει και η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων στο πρόγραμμα «Γέφυρα».

Την Πέμπτη (1/10) κάνει πρεμιέρα το πρόγραμμα 6μηνης επιδότησης 100.000 νέων θέσεων εργασίας.

Για όλες τις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις μίλησαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο δικηγόρος και εργατολόγος, Κώστας Τσουκαλάς και ο φοροτεχνικός, Ευάγγελος Αμπελιώτης.

Σύμφωνα με τον κ. Αμπελιώτη, όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ, στην προσωποποιημένη πληροφόρηση θα εμφανιστεί η έκπτωση στα εκκαθαριστικά και ο κάθε φορολογούμενος θα πληρώσει τη διαφορά. Η έκπτωση του 50% γίνεται με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και θα φανεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα τις επόμενες μέρες. Το ίδιο ισχύει και για την έκπτωση του 100%.

Ο κ. Αμπελιώτης υποστήριξε πως όσοι ιδιοκτήτες θέλουν συμψηφισμό των μισθωμάτων τους να περιμένουν να βγει η έκπτωση και να προχωρήσουν μετά σε ρύθμιση.

Σύμφωνα με τον κ. Τσουκαλά, σήμερα λήγει η προθεσμία των αιτήσεων του Αυγούστου για το επίδομα των 534 ευρώ, ενώ σήμερα τελειώνουν οι πληρωμές για τις αιτήσεις του Ιουλίου. Οι πληρωμές του Συν-Εργασία ακολουθούν τις πληρωμές των αναστολών συμβάσεων.

Το πρόγραμμα Γέφυρα, πρόγραμμα επιδότησης δανείων, λήγει τέλος του μήνα, ενώ σύμφωνα με τον κ. Τσουκαλά πρέπει να ανακοινωθεί σύντομα παράτασή του. Όσον αφορά τα αναδρομικά, το δεύτερο 15ήμερο του Οκτωβρίου θα δοθούν σε περίπου 1.000.000 συνταξιούχους.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση