Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοζάνη: Κατάληψη και… επειδή το γραφείο των καθηγητών είναι μικρό! Πορεία χωρίς μάσκες και αποστάσεις (Βίντεο)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020 13:04 Κοζάνη: Κατάληψη και… επειδή το γραφείο των καθηγητών είναι μικρό! Πορεία χωρίς μάσκες και αποστάσεις (Βίντεο)

Οι μαθητές βγήκαν στους δρόμους στην Κοζάνη για να φωνάξουν τα αιτήματά τους. Ορισμένα από αυτά που έχουν να κάνουν με τα παγκάκια και το γραφείο των καθηγητών προκαλούν έκπληξη…

Tο 2ο ΕΠΑΛ Κοζάνης και το 4Ο ΓΕΛ Κοζάνης συμμετέχουν στον χορό των καταλήψεων με τον αριθμό των γυμνασίων και λυκείων της Π.Ε. Κοζάνης να ανεβαίνει στα δέκα. Μαθητές των δύο παραπάνω λυκείων βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρα στο δημαρχείο της Κοζάνης και από εκεί ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας μέχρι τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Δεν τηρήθηκε καμιά απόσταση μεταξύ τους, ενώ δεν έλειπαν και οι αγκαλιές για να εκφραστούν τα μαθητικά αιτήματα. Συγκεκριμένα τα αιτήματα του 2ου ΕΠΑΛ είναι: ολιγομελή τμήματα, προσλήψεις καθαριστριών, δημιουργία γυμναστήριου, να τοποθετηθούν ξανά τα παγκάκια που έβγαλε ο δήμος και να μην είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλες τις ώρες των μαθημάτων. Επιπλέον γίνεται αναφορά και στο γραφείο των καθηγητών που όπως λένε οι μαθητές είναι μικρό!

Εκτός από το 2ο ΕΠΑΛ Κοζάνης και 4ο ΓΕΛ Κοζάνης, το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Κοζάνης, το 1ο, 2ο και 3ο ΓΕΛ Πτολεμαΐδας , το 1ο και 3ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας, το 2ο ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας και το ΕΠΑΛ Σερβίων βρίσκονται υπό κατάληψη. Στο 2ο και 5ο Γυμνάσιο Κοζάνης υπάρχει αποχή από τα μαθήματα.

Πηγή: Newsit.gr